2012-07-05 11:02:48
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήξσιου Τύπου 5-7-12
Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι η συνάντηση Σαμαρά με τους επιτελείς της τρόικας, η συμφωνία των κομμάτων για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά με την Τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τρία ηχηρά «όχι» θα προσέλθει ο πρωθυπουργός στο σημερινό κρίσιμο ραντεβού του -πρώτο υπό τα νέα του καθήκοντα- με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Οχι απολύσεις, όχι περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι νέοι φόροι, είναι οι τρεις αδιαπραγμάτευτοι όροι τους οποίους θα θέσει ο Αντώνης Σαμαράς, σε απόλυτη συμφωνία με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θέσεις οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονται φυσικά και στο κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι 28 που έκαψαν την Αθήνα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες επίσημα ότι ανάμεσα στους 28 κατηγορουμένους ηλικίας από 18 έως 48 ετών (22 Ελληνες και έξι αλλοδαποί) που έκαψαν το βιος των νοικοκύρηδων καταστηματαρχών, λεηλάτησαν περιουσίες, έκαναν πλιάτσικα σε εμπορεύματα και βγήκαν στους δρόμους της Πανεπιστημίου με τις χαντζάρες και τα γιαταγάνια υπάρχουν επτά γυναίκες, τέσσερις «αντικρατιστές» σεσημασμένοι ταραξίες των γηπέδων και πέντε Αλβανοί υπήκοοι".

ΕΘΝΟΣ: "Τροϊκος πόλεμος για τα 31,5 δισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τους επιτελείς της τρόικας βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα ο Α
. Σαμαράς. Κρίσιμο θέμα των διαπραγματεύσεων αποτελεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στις 20 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός είναι προετοιμασμένος, για να εδραιώσει την πεποίθηση στους συνομιλητές του, ότι από την κυβέρνηση θα εκπληρωθούν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων και της μείωσης του κράτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πειραιώς Σεραφείμ: Πίσω από το σωματίδιο «Θεός» κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του δαιμονισμού!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο μαχητικός Μητροπολίτης ξεσκεπάζει την πολυδιαφημισμένη «ανακάλυψη» για το Μποζόνιο του Χιγκς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση πακέτο για όλους τους φόρους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκκαθαριστικά 2012, εισφορά αλληλεγγύης, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και έκτακτη εισφορά ακινήτων θα μπορούν να εξοφληθούν σε περισσότερες δόσεις απ΄όσες προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία".

ΕΣΤΙΑ: "Ιδού η ευκαιρία για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο. Να εκπλήξουμε τους ξένους, να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα, ώστε τα πράγματα να αρχίσουν σιγά-σιγά να κινούνται προς την θετική κατεύθυνση. Αρκεί βεβαίως να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Εκτελούν «συμβόλαια» για την τρόικα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προγραμματικές δηλώσεις με κεντρική προτεραιότητα τη γενική εκποίηση ακινήτων και στρατηγικών επιχειρήσεων του Δημοσίου παρουσιάζει αύριο στη Βουλή ο Αντ. Σαμαράς, μετά τη συμφωνία με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Ψάχνουν δημοσιονομικά «ισοδύναμα» για να τρενάρουν τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Προειδοποίηση Τσίπρα: το ξεπούλημα μεγαλύτερο έγκλημα και από το Μνημόνιο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σκάνδαλο η εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψηφίων των Ειδικών Κατηγοριών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο αριθμός εισαγωγής των Ειδικών Κατηγοριών μέσω ευνοϊκότερων όρων και χαμηλότερης βαθμολογίας στο πανεπιστήμιο αποτελεί ένα πρώτου μεγέθους κοινωνικό σκάνδαλο, διότι επί της ουσίας προωθεί την αναξιοκρατία και τη μη ισότητα στις ευκαιρίες".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Δολοφόνος των Ελλήνων ο πλούσιος Βορράς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιχειρηματίες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι, οι περισσότεροι αυτόχειρες. Βέτο στα χέρια Σαμαρά για το πρέσινγκ της Τρόικας, τα απονενοημένα διαβήματα. Φόροι και κατασχέσεις οδηγούν στα βήματα της απελπισίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σχέδιο εξόφλησης των φόρων σε 9 δόσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχέδιο διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την εξόφληση των φόρων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο και θα το υποβάλει προς συζήτηση στην τρόικα, καθώς θα επηρεάσει τόσο το έλλειμμα όσο και τις ταμειακές ροές του Δημοσίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κερδίστε λεφτά από τις καταθέσεις σας".

Η εφημερίδα γράφει "πώς να πάρετε «ζεστό» χρήμα από τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Το μυστικό για να εξασφαλίσετε αφορολόγητες αποδόσεις. Τι πρέπει να ξέρετε για τη σιγουριά του χρυσού. Οι κερδοφόρες καταθέσεις σε συνάλλαγμα και ομόλογα του εξωτερικού".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στοπ στις έκτακτες εισφορές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Σήμα κινδύνου» για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες «εκπέμπει» ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τις αναφορές που καθημερινά λαμβάνει από πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, πλέον στις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΚΚΕ: Φοροαπαλλαγές για το λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων".

Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα: Αναμφισβήτητα χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που με αυτήν την κυβέρνηση που έχουμε και με αυτή τη σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό. Ωστόσο, πρέπει να διεκδικήσουμε φοροαπαλλαγές για το λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ιδιώτες και στη ΔΕΗ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο τραπέζι των αποκρατικοποιήσεων που επεξεργάζεται η νέα κυβέρνηση τίθεται πλέον και η ΔΕΗ. Η ένταξή της σε ένα πακέτο μελλοντικών ιδιωτικοποιήσεων εξετάστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κυβερνητικών εταίρων και δεν αποκλείεται να γίνει ειδική αναφορά από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αύριο στη Βουλή".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Σκάσε και κολύμπα..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Τέλος οι πλακίτσες - εφαρμόστε το Μνημόνιο» διαμηνύει η τρόικα. Τα μπιλιέτα της εφορίας φουντώνουν το κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κομπίνα-μαμούθ αλλά τουρκικά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Θέμα αναδρομικής ισχύος στην ανακεφαλαιοποίηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της αναδρομικής ισχύος της απόφασης της συνόδου κορυφής που προβλέπει την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκκίνηση ανάπτυξης με τρια μεγάλα έργα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να δοθεί προτεραιότητα σε τρία βασικά projects συμφώνησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγ. Λιβιεράτος και επικεφαλής της ομάδας δράσης Χρ. Ράιχενμπαχ, στη συνάντηση που είχαν χθες. Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο, η προώθηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, εκτιμάται ότι μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις και να τονώσουν την ανάπτυξη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το εικοσαήμερο της τρόικας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα εικοσαήμερο σκληρό παζάρι μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, με το Κοινοτικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα να εμμένει στην υλοποίηση όλων των δομικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το μνημόνιο και την Ελλάδα να υπεραμύνεται των θέσεων για άμβλυνση των όρων στήριξης εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και της εκτόξευσης της ανεργίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ψήφο και από την τρόικα θα επιδιώξει η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρώτη σκληρή δοκιμασία -πριν ακόμη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή- αρχίζει για την κυβέρνηση από σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο θα έλθουν αντιμέτωποι με τους επικεφαλής της τρόικας, με τους οποίους θα συζητήσουν τις αλλαγές στο μνημόνιο".

πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα δει το πρώτο φιλικό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θα δει το πρώτο φιλικό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ