2012-07-05 11:42:12
Φωτογραφία για Εντατικές κυβερνητικές συνομιλίες για τις θέσεις που θα κατατεθούν στην τρόικα
Σε τεντωμένο σχοινί αλλά σε πολύ καλό κλίμα θα συνεχιστούν και σήμερα οι συνομιλίες των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό κείμενο των των προγραμματικών δηλώσεων.

Και οι τρεις πλευρές συμφωνούν ότι οι δανειστές και η τρόικα που τους εκπροσωπεί περιμένουν αύριο να ακούσουν συγκεκριμένα πράγματα άμεσα εφαρμόσιμα.

Οι αποκρατικοποιήσεις, ο νέος φορολογικός νόμος, και ο εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών είναι τα σημεία κλειδιά για τα οποία ναι μεν συμφωνούν και τα τρία κόμματα, διαφωνούν όμως στην δοσολογία. Διαφωνία υπάρχει και ως προς την δοσολογία υποσχέσεων για μη απολύσεις στο δημόσιο με την ΔΗΜΑΡ να επιμένει στις μετατάξεις, για τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις μη περικοπές.

Στην χθεσινή συνάντηση η διαβούλευση επικεντρώθηκε στις αποκρατικοποιήσης και αυτή ακριβώς η συζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα. Επί τάπητος μπήκε και το θέμα αποκρατικοποίησης τομέων της ΔΕΗ με την ΔΗΜΑΡ πάντως να διαφωνεί στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικού χαρακτήρα αν και δεν λέει όχι σε στρατηγικές συμμαχίες.

Αντίθετα φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν σε ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ και ο ΟΔΙΕ, ενώ όλα δείχνουν ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημεία κάθετων διαφωνιών όπως ο νόμος περί ιθαγένειας θα θιγούν περιγραφικά στις προγραμματικές δηλώσεις.
 24h.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ