2012-07-05 12:24:14
Φωτογραφία για ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ!
Πολύ μεγάλη είναι η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χορστ Ράϊχενμπαχ σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Eξαγωγές εφαλτήριο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση» . Οπως δήλωσε, "η...

χώρα είναι σε γόνιμη γεωγραφική θέση με πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες και στελεχιακό δυναμικό με πολλά προσόντα. Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο επικεφαλής της Task Force ανέφερε ότι οι στρατηγικές για τις εξαγωγές έχουν τεθεί και δείχνουν ότι τα οφέλη είναι μπροστά μας. Η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και η διευκόλυνση των εξαγωγικών διαδικασιών είναι οι δύο τομείς στους οποίους εστιάζεται η προσπάθεια αλλαγών.

H Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή της Task Force και από Μάρτη του 2012 εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία εργάζονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο ενώ και η Ολλανδία ήδη έχει συμφωνήσει να προσφέρει τεχνογνωσία, δήλωσε ο κ. Ράϊχενμπαχ.


Οι εμπειρογνώμονες έχουν προτείνει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τα σημεία στα οποία υπάρχει εστίαση είναι τα εξής:

- Να εδραιωθεί μία εθνική στρατηγική διευκόλυνσης των εξαγωγών, ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε όλα τα επίπεδα

- Να απλοποιηθούν δραστικά οι διάφορες διαδικαστικές δραστηριότητες (αδειοδοτήσεις κλπ)

Ως παράδειγμα τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 150 διαφορετικά είδη πιστοποίησης ενώ στη Γαλλία είναι μόνο 35 ενώ υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει και η μείωση ελέγχων.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ