2012-07-05 13:28:13
Φωτογραφία για Κουίζ: Ποιο στοιχείο της φύσης είσαι;
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα στοιχεία της φύσης είναι τέσσερα. Η φωτιά, το νερό, ο αέρας και η γη. Η υπόσταση αυτών των τεσσάρων στοιχείων μελετήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων.  Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αυτά είναι τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης, ενώ όλα τα άλλα προέρχονται από αυτά. Ο Θαλής ο Μιλήσιος υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία αποτελούνται από νερό. Αντίθετα ο Αναξιμένης υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία αποτελούνται από αέρα. Από την άλλη πλευρά, ο Ηράκλειτος υποστήριζε ότι το βασικό στοιχείο της φύσης είναι η φωτιά. Τελικά ο Εμπεδοκλής διατύπωσε την θεωρία ότι τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης είναι η φωτιά, το νερό, ο αέρας και η γη. Όλα τα άλλα στοιχεία μπορούν να συντεθούν από αυτά τα τέσσερα στοιχεία. όπως κάθε στοιχείο, έτσι και ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο με κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο της φύσης. Αλήθεια... εσύ ποιος στοιχείο της φύσης είσαι; Απάντησε στο παρακάτω κουίζ για να μάθεις:


φώτο για το blog Δυναμική Γυναίκα

Πριν προχωρήσουμε στο κουίζ, καλό είναι να αναφέρουμε ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε στοιχείο. Από την αρχαία Ελλάδα ακόμα, ο Αριστοτέλης είχε καθορίσει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά για το κάθε στοιχείο. Στο διπλανό σχήμα φαίνονται αυτά τα χαρακτηριστικά.  Έτσι έχουμε τη φωτιά που είναι ξηρή και ζεστή, τη γη που είναι ξηρή και κρύα, τον αέρα που είναι υγρός και ζεστός και τέλος το νερό που είναι υγρό και κρύο. Αναλογικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας, ανάλογα με το στοιχείο της φύσης που ανήκει. Έτσι έχουμε:

φώτο από:velo_city

Γυναίκα με στοιχείο της φύσης τη φωτιά

Κύρια χαρακτηριστικά της γυναίκας με στοιχείο της φύσης τη φωτιά είναι το πάθος, η ενεργητικότητα,η αισιοδοξία και οι ηγετικές ικανότητες. Πολλές γυναίκες φωτιά μένουνε στην ψυχή για πάντα παιδιά με την έννοια ότι διατηρούν εκείνη την αθωότητα των παιδικών τους χρόνων. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της γυναίκας- φωτιάς είναι ότι οι περισσότερες από τη φύση τους είναι γυναίκες που παίρνουν πρωτοβουλίες.

φώτο από:the PhotoPhreak

Γυναίκα με στοιχείο της φύσης το νερό

Η γυναίκα με στοιχείο της φύσης το νερό είναι συναισθηματική και ευαίσθητη, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται ότι είναι πολύ σέξι. Η διαίσθησή της δύσκολα πέφτει έξω για αυτό και είναι ένα από τα προτερήματά της. Το μειονέκτημα της είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν προάγει τα δικά της προσόντα με αποτέλεσμα άλλοι άνθρωποι ακόμα και με λιγότερα προσόντα να φαίνονται ικανότεροι. Η γυναίκα  - νερό ερωτεύεται σπάνια αλλά όταν ερωτευτεί, το κάνει με πολύ συναίσθημα. Πρόκειται δηλαδή για έναν αγνό και βαθύ έρωτα.

φώτο από:Alexander Sollie

Γυναίκα με στοιχείο της φύσης τον αέρα

Τα χαρακτηριστικά της γυναίκας με στοιχείο της φύσης τον αέρα είναι η εξυπνάδα της, η ικανότητα της ομιλίας της, η ενεργητικότητά της καθώς και οι καλλιτεχνικές της αναζητήσεις. Η γυναίκα - αέρας σκέφτεται πολύ ίσως περισσότερο από ότι πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις. Σκοπός της είναι να προχωρήσει μπροστά στη ζωή και να καταφέρει να εκπληρώσει όλα της τα όνειρα. Πρόκειται για ισχυρή προσωπικότητα που δύσκολα το βάζει κάτω ακόμα και αν πολλές φορές φαίνεται το αντίθετο.

φώτο από:Mario in arte Akeu

Γυναίκα με στοιχείο της φύσης τη γη

Οι γυναίκες με στοιχείο της φύσης τη γη στέκονται κυριολεκτικά στα πόδια τους. Η ανεξαρτησία τους είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Άλλα χαρακτηριστικά της γυναίκας - γη είναι η υπομονή, η ευγένεια, ο έντονος συναισθηματισμός και η ικανότητά να μπορεί να συμβιβάζει τα πράγματα. Το μειονέκτημά της είναι ότι μερικές φορές μπορεί να γίνει λίγο πιο επικριτική με τους δικούς της ανθρώπους από ότι θα έπρεπε.

Κουίζ: Ποιο στοιχείο της φύσης είσαι;

Αν θέλεις να μάθεις και εσύ με ποιο στοιχείο της φύσης ταιριάζει περισσότερο η δική σου προσωπικότητα δεν έχεις παρά να κάνεις το παρακάτω κουίζ.

κάνε το κουίζ εδώ

http://dynamikhgynaika.blogspot.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στηρίξτε τον νόμο για τα ΑΕΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στηρίξτε τον νόμο για τα ΑΕΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ