2012-07-05 13:32:05
Φωτογραφία για Εκταφή Αραφάτ για να δουν αν δηλητηριάστηκε με πολώνιο
Ετοιμος να... επιστρέψει από τους νεκρούς ξαναγράφοντας ενδεχομένως την ιστορία των τελευταίων ετών είναι ο... Γιάσερ Αραφάτ, ο ιστορικός Παλαιστίνιος ηγέτης ο οποίος απεβίωσε το 2004 σε ηλικία 75 ετών Σε αντίθεση με ό,τι πιστευόταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες, το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα υποστήριξε πως ο Αραφάτ δεν πέθανε λόγω κάποιας ακόμη αδιευκρίνιστης νόσου, αλλά πως δολοφονήθηκε με ραδιενεργό πολώνιο 210 (το ίδιο υλικό που σκότωσε και τον Ρώσο πρώην πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006 στο Λονδίνο), σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ. Οπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω αποκάλυψη (η οποία επικαλείται την έρευνα Ελβετών που εντόπισαν υψηλές ποσότητες πολωνίου σε δείγματα από τα ρούχα του εκλιπόντος) ξανάνοιξε την υπόθεση.

Ωστόσο, μαζί με την υπόθεση πρόκειται να ανοίξει και ο τάφος του ηγέτη στη Ραμάλα προκειμένου να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις στη σορό του και να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν οι αποκαλύψεις περί δολοφονίας.

Πράσινο φως

Ενδεικτικά, χθες η Παλαιστινιακή Αρχή έδωσε το πράσινο φως για την εκταφή της σορού, κίνηση με την οποία συμφωνεί και η Σούχα Αραφάτ, χήρα του εκλιπόντος. «Δεν υπάρχει κανένας θρησκευτικός ή πολιτικός λόγος που να εμποδίζει την επανεξέταση του θέματος» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Από την πλευρά τους, πάντως, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιμένουν πως δεν είχαν καμία ανάμειξη στη φερόμενη ως δολοφονία.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ