2012-07-05 13:48:33
Φωτογραφία για Παρακράτος, τράπεζες, μισθοφόροι μας παρακολουθούν του Κώστα Βαξεβάνη
Αυτός μας παρακολουθεί Το ρεπορτάζ αυτό εύχομαι να μην γραφόταν ποτέ. Θα σήμαινε πως οι θεσμοί λειτουργούν, η δημοσιογραφία κάνει τη δουλειά της και το παρακράτος είναι μια έννοια εγκυκλοπαιδική που αναφέρεται στη δεκαετία του ‘60. Δυστυχώς όμως το 2012 μας παρακολουθούν. Οι εντολείς είναι φορείς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα, να εκβιάζουν ανθρώπους, να απειλούν ακόμη και δικαστές. Η δημοσιοποίηση όσων θα διαβάσετε δεν είναι μόνο ένα στοίχημα με την αλήθεια αλλά και η προστασία μας. Το σκοτεινό παρακράτος των συμφερόντων, δεν αντέχει στο φως της κοινής γνώμης. Τώρα ξέρετε.

Το φθινόπωρο του 2011, ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Κάποιος δικηγόρος και συνεργάτης τραπεζίτη, ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας που είχε αγοράσει τμήμα των δανείων της Τράπεζας,του γνωστοποίησε πως ο Τραπεζίτης ήθελα να τον συναντήσει. Ο δημοσιογράφος δεν είχε λόγο να αρνηθεί.Πόσο μάλλον όταν η έρευνά του είχε ακριβώς αυτό το αντικείμενο.Τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο ο Τραπεζίτης έκρυβε τις επισφάλειες της Τράπεζας και τα θαλασσοδάνεια στον κύκλο του,μέσω αυτής της εταιρείας του δικηγόρου.


Οι τρεις τους συναντήθηκαν σε γνωστό εστιατόριο. Η συζήτηση έγινε χωρίς πολλές περιστροφές. Ο τραπεζίτης ζήτησε από τον δημοσιογράφο να σταματήσει την έρευνα για την Τράπεζά του. Του είπε μάλιστα πως ξέρει τι κάνει, με ποιόν μιλάει και τι λέει.Μετά από ένα μπουκάλι ουίσκι,ο Τραπεζίτης,σε μια επίδειξη δύναμης τον διαβεβαίωσε πως άνθρωπός του στην Αστυνομία και στελέχη στις υπηρεσίες πληροφοριών τον ακούνε «στέρεο». «Ξέρω ακριβώς τι λες, με ποιόν,ακόμη και πού βάζει το πουλί του ο εισαγγελέας που θα κάνει την έρευνα για την Τράπεζα.Ό,τι ώρα θέλω σου στήνω κατηγορία για εκβιασμό» του είπε.Ο δημοσιογράφος του είπε πως η έρευνά του είναι γνωστοποιημένη και σε άλλους και δεν πρόκειται να σταματήσει.Ο Τραπεζίτης, μέσα στους καπνούς του πούρου του συνεργάτη του δικηγόρου,έσκυψε μπροστά και του είπε «τότε να προσέχεις συμβαίνουν και ατυχήματα».

http://www.koutipandoras.gr/?p=22826
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ