2012-07-05 13:52:30
Φωτογραφία για Καταδικάστηκαν όλοι για την δολοφονία του Φιλόπουλου!
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους για για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στην Λαυρίου κατά την διάρκεια σοβαρών επεισοδίων μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Ο Νίκος Βαγιόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ελαφρυντικά προτέρου έντιμου βίου.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (3-2) για απλή συνέργεια χωρίς ελαφρυντικά. Δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ο Βασίλης Ψυκάκος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ελαφρυντικό προτέρου έντιμου βίου.

Ο Χρήστος Σακάτης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας.

Οι δικηγόροι και των τεσσάρων κατηγορούμενων ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά λόγω καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.


Αυτή την στιγμή τα μέλη του δικαστηρίου έχουν αποσυρθεί για να ληφθούν οι αποφάσεις για τις ποινές που θα επιβληθούν.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε 10ετή κάθειρξη στον Νίκο Βαγιόπουλος όπως και πρωτόδικα, δεκαετή κάθειρξη στον Βασίλη Ψυκάκο όπως και πρωτόδικα. Για τον Βασίλη Ρουμπέτη πρότεινε 15ετη κάθειρξη (είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό) και –τέλος- 20ετή κάθειρξη στον Χρήστο Σακάτη (του είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό).

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος έπεσε νεκρός σε ηλικία 25 ετών μετά από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο Λαυρίου ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στις 29 Μαρτίου του 2007.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ