2012-07-05 14:22:20
Φωτογραφία για Αποχωρεί από την ΑΕΚ και ο Γεωργέας
Είναι πλέον δεδομένο, πως ο Νίκος Γεωργέας δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, όπως ξεκαθάρισε και ο Θωμάς Μαύρος με ανακοίνωση του. Η αλήθεια όμως είναι πως ο "Φούλης" δεν πρόκειται φύγει ποτέ από την Ένωση, ένα διάλειμμα ενός χρόνου θα κάνει και επιστρέφει!

Δυστυχώς κάποιοι έφτασαν την ΑΕΚ στο σημείο να μην μπορεί να ανανεώσει κανέναν αρχηγό της, καμία σημαία της και πλέον όσοι ανέλαβαν την ομάδα να έχουν το μαχαίρι στο λαιμό για τις κινήσεις που θα κάνουν και που θα "χρεωθούν" χωρίς και οι ίδιοι να το θέλουν.

Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που έγινε γνωστή η τιμωρία, η πιθανότητα ανανέωσης των Λυμπεροπουλο, Καφέ και Γεωργέα, ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατη, τουλάχιστον και για τους τρεις. Η πρόταση της ΑΕΚ για τρεις ανανεώσεις και τρεις μεταγραφές έδινε κάποιες ελπίδες, αλλά η τελική απόφαση της Superleague τις μηδένισε.

Το δίλημμα των ανανεώσεων

Η ΑΕΚ θα έπρεπε να κάνει τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις με ένα ρόστερ που έχει πλην πέντε καλών και βασικών επιλογών αρκετούς πιτσιρικάδες, χωρίς βασικούς στην άμυνα και με τεράστιες ελλείψεις στην επίθεση.


Με δεμένα τα χέρια λοιπόν, η ομάδα του Μαύρου έπρεπε να πάρει την απόφαση (για την οποία δεν έχει ευθύνη) για το αν θα ανανεώσουν Λυμπερόπουλο και Γεωργέα ή όχι. Η άρνηση του Λύμπε στην πρόταση του Θωμά, έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για την επιλογή αλλά και πάλι ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμη. Ανανέωση στον 35χρονο Γεωργέα για τη θέση του δεξιού μπακ ή κρατάμε ελεύθερη την μια από τις τρεις μεταγραφές για μια πιο σημαντική θέση.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, δεδομένου ότι ο Γεωργέας ήθελε να είχε ακόμα έναν χρόνο με τα κιτρινόμαυρα προκειμένου να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που υπηρετεί με απίστευτο ζήλο την τελευταία 12ετία!

Μαύρος: "Θα τον περιμένει μια θέση"

Η απόφαση έγινε γνωστή, το "γκελ" στον κόσμο όπως αναμενόταν δεν ήταν το ιδανικό, αλλά πλέον στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ χρειάζεται να υπάρξουν και κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Ο Θωμάς Μαύρος το έκανε, παρότι όπως δήλωσε και στο Sport24.gr: "Ο Νίκος είναι μέσα στην καρδιά μου".

Για αυτό το λόγο με νέα του τοποθέτηση, αναφέρθηκε αποκλειστικά στον Γεωργέα και αποκάλυψε πως η πρόταση του, αν όλα πάνε καλά με την ΑΕΚ, είναι του χρόνου που θα μπορεί η ομάδα να κάνει ελεύθερα μεταγραφές να επιστρέψει σπίτι του!

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μαύρου για τον Γεωργέα:

"Όσον αφορά το θέμα του Γεωργέα, επικοινωνήσαμε μαζί του και του εξηγήσαμε ότι λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα και τον περιορισμό των τριών μεταγραφών, δεν είμαστε σε θέση να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του για φέτος. Συζητήσαμε όμως πως αν εκείνος κλείσει σε κάποια άλλη ομάδα και αν η ομάδα μας υπάρχει και του χρόνου, τότε θα τον περιμένει μια θέση για να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Επίσης, μας είπε ότι για όσα του οφείλονται από την ΑΕΚ θα βοηθήσει όπως μπορεί και εκείνος την ομάδα. Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε και αυτές τις δυνατότητες έχουμε".

Όταν το αποφασίσει ο ίδιος Οι συνθήκες λοιπόν, έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και όχι ο Θωμάς Μαύρος και η ομάδα του. Αυτό το καταλαβαίνει και ο Νικόλας και για αυτό ακόμα και σε αυτή την δύσκολη απόφαση που του ανακοινώθηκε, πάλι έβαλε πάνω απ' όλα το καλό της ΑΕΚ.

Τέτοιους ανθρώπους όπως ο "Φούλης", ο Λύμπε, ο Τράι, η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να τους διώχνει ή να τους αφήνει εκτός της ομάδας, ακόμα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Ο Νίκος Γεωργέας θα επιστρέψει ξανά στην ΑΕΚ του χρόνου και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την οικογένεια του δικεφάλου, ποτέ από την καρδιά του κάθε Ενωσίτη. Ο κάθε ποδοσφαιριστής κάνει την επιλογή του, με γνώμονα το δικό του καλό, της τσέπης του, της ομάδας που αγαπάει (ναι υπάρχουν και τέτοιοι).

Όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει και ο αγαπημένος αρχηγός μας, ο Νίκος Γεωργέας, ο "αδερφούλης" όλων όσων των γνώρισαν, θα αποφασίσει ο ίδιος πότε θα φύγει από την ΑΕΚ. Γιατί μετά το φετινό διάλειμμα, η θέση του στην ΑΕΚ θα τον περιμένει όπως και ο κόσμος που τον λατρεύει.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ