2012-07-05 14:44:26
Φωτογραφία για ''ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ'' ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να βρεθεί αργότερα την Πέμπτη το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που επανειλημμένα έχει επισημάνει την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης των δομών και των μεθόδων εργασίας των ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών. Στόχος είναι μέσα στις επόμενες ημέρες να αποκρυσταλλωθεί ο «οδικός χάρτης» και οι δράσεις διοικητικής μεταρρύθμισης, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, αλλά και η Ομάδα Δράσης για την ΕΕ και ο ΟΟΣΑ που επικουρούν τεχνικά την Ελλάδα, έχουν εντοπίσει πως υπάρχει ανάγκη σαφούς ανάληψης ηγετικών πολιτικών ευθυνών, προκειμένου να διασφαλίζεται η υποχρέωση λογοδοσίας και η υπέρβαση της αδράνειας και να παύσει ο σημερινός κατακερματισμός της ευθύνης για διάφορες πτυχές της πολιτικής μεταξύ των διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών. 

Συγκεκριμένα, πιστεύουν πως απαιτείται ισχυρή ικανότητα συντονισμού μεταξύ των υπουργείων για την εφαρμογή πολύπλοκων διαδικασιών μεταρρύθμισης. Μεταρρυθμίσεις απαιτούνται επίσης για τη βελτίωση της λειτουργίας και της οργάνωσης κάθε ελληνικού υπουργείου και δημόσιας υπηρεσίας.


Ακόμη έχουν ξεκαθαρίσει πως όλες οι αρχές που θα θεσπιστούν για τη μεταρρύθμιση της διοίκησης σε κεντρικό επίπεδο πρέπει να μεταφερθούν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα διερευνήσει τα εξής:

*Το κατά πόσον η υψηλού επιπέδου συντονιστική ομάδα που συστάθηκε στις αρχές του 2012 για την εποπτεία, παρακολούθηση και εφαρμογή των διοικητικών μεταρρυθμίσεων, έχει αρχίσει να λειτουργεί (υπό την προεδρία του πρωθυπουργού).

*Εάν έχει δημιουργηθεί μία σταθερή δομή για διυπουργικό συντονισμό.

*Εάν θεσπίσθηκαν οριζόντιες δομές σε κάθε υπουργείο, υλοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες ως προς τον προϋπολογισμό, τα οικονομικά, τους λογιστικούς ελέγχους, τον εσωτερικό έλεγχο, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, κ.ά.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ