2012-07-05 16:30:05
Φωτογραφία για Το εγχειρισμένο μάτι του Αντώνη Σαμαρά...
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςεμφανίστηκε στην ορκωμοσία των Στουρνάρα, Κεδίκογλου, Τσιάρα χωρίς επίδεσμο αλλά με ένα πρήξιμο στο δεξί του μάτι όπου και υπεβλήθη στη χειρουργική επέμβαση.

Αναρρώνει τελικά όσο γρήγορα πρέπει ο πρωθυπουργός ή όχι και πότε θα μπορέσει να ταξιδέψει και πάλι; Τι λένε ειδικοί.

Τα φλας δεν σταμάτησαν να αστράφτουν στην πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού μετά την περιπέτεια της υγείας του με το δεξί του μάτι το οποίο έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Ο κ.Σαμαράς, χωρίς επίδεσμο στο μάτι αλλά με εμφανές πρήξιμο και έντονη ερυθρότητα, εμφανίστηκε χαμογελαστός και δέχθηκε τα περαστικά όλων όσων ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον χειρουργό οφθαλμίατρο, καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως στις δραστηριότες του σε περίπου ένα μήνα.

όπως εξηγεί στο iatropedia.gr, ο κ. Κανελλόπουλος, στον κ. Σαμαρά, χρησιμοποιήθηκε κατά την επέμβαση αέριο βραδείας απορρόφησης, γεγονός που σημαίνει ότι η ανάρρωση θα επέλθει σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Υπάρχουν πάντως και άλλες μέθοδοι με τις οποίες μπορεί κανείς να επανέλθει άμεσα στις δραστηριότητες του, αλλά πιθανώς δεν ήταν οι ενδεδιγμένες για την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τους ειδικούς το οίδημα αλλά και η ερυθρότητα που παρουσιάζει το μάτι του πρωθυπουργού, όπως εμφανίσθηκε σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο, είναι απολύτως φυσιολογικά μετά από μια τέτοια επέμβαση η οποία μάλιστα θεωρήθηκε βαριά και κράτησε πολλές ώρες.

Άλλωστε να θυμήσουμε ότι η χειρουργική ομάδα του ΑΤΤΙΚΟΝ, πραγματοποίησε ουσιαστικά 2 επεμβάσεις σε ένα χειρουργείο, αφού αφαιρέθηκε και ο καταρράκτης από το δεξί μάτι του πρωθυπουργού.
blog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ