2012-07-05 17:42:04
Φωτογραφία για «Εκλογικό επίδομα υπαλλήλων της Βουλής»!
 Του Θανάση Σκόκου

Θα έκανε καριέρα και σαν ανέκδοτο. Άστραψαν και βρόντηξαν χθες τα κανάλια. Κόντεψε να υποτροπιάσει ο πρωθυπουργός. «Δεν θα δοθεί!» διαβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Όπως και να το σκεφτείς είναι ακατανόητο, προκλητικό, εξωφρενικό. Πώς είναι δυνατόν να έχει θεσμοθετηθεί ένα παχυλό επίδομα 2000 ευρώ όταν το «μαγαζί» είναι κλειστό; Έστω και αν μετά τα παζάρια του τέως προέδρου κ.Πολύδωρα μειώθηκε από 4000 σε 1000 ευρώ και για τις δύο εκλογές, το ερώτημα και η .... αγανάκτηση παραμένουν.

Επίδομα για ποια δουλειά ρε παιδιά;

Προσπαθούσα να βγάλω άκρη από τα ρεπορτάζ των καναλιών. Άκουγα τα γνωστά για τους προνομιούχους ενώ ο λαός υποφέρει, τους κακομαθημένους των πολιτικών, να μη δοθεί, απαράδεκτο, προκλητικό και άλλα παρόμοια. Δίκαιη η αγανάκτηση, θα συμφωνήσω και βολικός ο ένοχος, θα προσθέσω. Κάτι όμως δεν μου πήγαινε σε όλη αυτή την ιστορία. Τέτοια χοντράδα στις μέρες μας;


Αποφάσισα και πήρα τηλέφωνο έναν φιλαράκο εργαζόμενο στη Βουλή, έτσι για να μάθω κάτι παραπάνω. Και αυτός μου ξεφούρνισε το «μυστικό» που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν ομολογεί.

«Όπως ξέρεις στη Βουλή, ούτε εγώ ούτε κανένας από όσους γνωρίζω, μπήκαμε με κλήρωση ή εξετάσεις. Μπήκαμε γιατί κάποιο κόμμα, κάποιος βουλευτής μεσολάβησε. Αυτή η εξάρτηση μας συνοδεύει και στη δουλειά μας. Πράγματι θα ήταν παράλογο να παίρναμε επίδομα εκλογών για την δουλειά μας σε μια Βουλή χωρίς βουλευτές. Κάθε εκλογές όμως ξεπατωνόμαστε γιατί απλούστατα εργαζόμαστε πολλές ώρες στα κομματικά γραφεία και στα επιτελεία βουλευτών και κομμάτων. Σαν άτυπη αποζημίωση λοιπόν αυτών των υπηρεσιών μας θεσπίστηκε το διχίλιαρο. Ο Πολύδωρας με τα παζάρια φέτος το έκανε πεντακοσάρικο. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Πρόκειται για αξιόπιστο άτομο και άλλωστε δεν μου είπε και κάτι που με έριξε από τα σύννεφα. Αυτό το κράτος βιώνουμε όλοι μας για δεκαετίες.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι το μυστικό του επίμαχου επιδόματος. Δουλειά και πολύ μάλιστα, έχουν στις εκλογές. Ενδεχομένως όχι όλοι, αλλά σίγουρα οι συντριπτικά περισσότεροι. Αλλά σε άλλους  εργοδότες, όχι στο δημόσιο. Αντί όμως αυτοί να τους πληρώσουν από τα επιδοτούμενα ταμεία τους, θεσμοθέτησαν την αμοιβή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάτω από το βάρος του σάλου που δημιουργήθηκε το επίδομα κόπηκε. Μην περιμένετε όμως ουσιαστικές εξηγήσεις και ειλικρίνεια.

Δεν θα σας κουράσω με συμπεράσματα περί πολιτικού συστήματος, πελατειακών σχέσεων και άλλα παρόμοια. Άλλωστε περιμένω να τα διαβάσω στα σχόλια σας.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όπερα άνευ μουσικής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όπερα άνευ μουσικής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ