2012-07-05 18:56:51
Φωτογραφία για Μήπως ο «συνήγορος του πολίτη» ζει σε άλλη χώρα;
Ο «συνήγορος του πολίτη» ανησυχεί για τη «βία» των Ελλήνων κατά των λαθρομεταναστών!

Την… εντονότατη ανησυχία του για τα «διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας», αλλά και την «ανοχή και αποδοχή τους από τμήματα του πληθυσμού» εξέφρασε ο «συνήγορος του πολίτη» (ποιού πολίτη;), ο οποίος –όπως ανακοίνωσε- αναλαμβάνει… πρωτοβουλίες!

Ο συνήγορος, στο σχετικό πόρισμά του, κάνει λόγο για οργανωμένη και συστηματική δράση «ακραίων ομάδων», οι οποίες επικαλούμενες το αίσθημα ανασφάλειας πολλών πολιτών, επιδίδονται σε επιθέσεις κατά μελών «ευπαθών» ή «αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων». Ιδού ένα δείγμα:

«Η χρήση βίας πλήττει θεμελιώδη δικαιώματα και απειλεί να οδηγήσει σε ένα "φαύλο κύκλο" κλιμάκωσης των βίαιων περιστατικών ένθεν κακείθεν και πρόκλησης ομαδικών συγκρούσεων, με τελικό αποτέλεσμα τη σοβαρή διασάλευση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης... Η ανοχή ή ακόμη και η μερική έστω αποδοχή των ενεργειών αυτών από τμήματα του πληθυσμού εντείνει τον προβληματισμό για το φαινόμενο… Η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία των δικαιωμάτων και η καταπολέμηση των διακρίσεων αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου
. Επιπλέον, το έννομο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας προσδιορίζεται κατά περιεχόμενο από τη διασφάλιση του ατομικού δικαιώματος στην ασφάλεια κάθε προσώπου, έλληνα και αλλοδαπού που διαμένει στην ελληνική επικράτεια. Η βία, και κυρίως η ρατσιστική, αποτελεί την πιο αποκρουστική μορφή εγκληματικής συμπεριφοράς, επειδή στοχοποιεί κατά κανόνα, την διαφορετικότητα, και εκμεταλλεύεται την αδυναμία και τον κοινωνικό αποκλεισμό του θύματος. Η ανεξάρτητη αρχή έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη λήψης συνδυαστικών μέτρων και συντονισμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας, καθώς και των αιτίων που το προκαλούν, ιδίως σε περιοχές στις οποίες ομάδες του πληθυσμού που έχουν περισσότερο πληγεί από την κρίση συμβιώνουν με άλλες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες».

Εδώ, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο «συνήγορος» ζει σε… άλλη χώρα και δεν ξέρει ότι στην Ελλάδα οι Έλληνες είναι αυτοί που υφίστανται νυχθημερόν άγριες «ρατσιστικές» επιθέσεις από ασύδοτους λαθρομετανάστες και άλλες «ευπαθείς» ομάδες, ή έχει βάλει… παρωπίδες και βλέπει μόνο αυτά που θέλει να δει. Αφήνουμε την απάντηση στην κρίση σας.

Ωστόσο, επειδή εμείς είμαστε… καλοπροαίρετοι και πιστεύουμε πως ο «συνήγορος κ.τ.λ.» δεν γνωρίζει καλά τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα κι έχει παραπλανηθεί, του συστήνουμε να διαμείνει για μια εβδομάδα –τουλάχιστον- μέσα ή κοντά σε «γκέτο» λαθρομεταναστών και άλλων «ευπαθών» και μετά να βγάλει το όποιο πόρισμά του xryshaygh.com

 http://www.greekalert.com/2012/07/blog-post_477.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ