2012-07-05 19:22:04
Φωτογραφία για Το δρόμο της φυλακής παίρνει ο σωφρονιστικός υπάλληλος με την ηρωίνη
Την πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας υιοθέτησε το Δικαστήριο, κρίνοντας ένοχο το σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ν.Αλικαρνασσού για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για... προσπάθεια εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα. Ο 38χρονος είχε συλληφθεί να μεταφέρει, μεταξύ άλλων, 250 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει την πρωινή βάρδια στη φυλακή.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ωστόσο με την ποινή να ορίζεται στα 12 χρόνια φυλάκισης, και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο άνδρας παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Στο εδώλιο, μαζί με τον 38χρονο, κάθισε ένας Αλβανός κι ένας Ηρακλειώτης, κρατούμενοι των φυλακών, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρώην κρατούμενης, στο παρελθόν ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε μεταφέρει ναρκωτικά, τα οποία παρέδωσε στους δύο για να τα διοχετεύσουν στις φυλακές. Η πρόταση του Εισαγγελέα για τους δύο ήταν η αθώωσή τους, με το Δικαστήριο να υιοθετεί, και σε αυτή την περίπτωση, την πρόταση του Εισαγγελέα.


Στις απολογίες τους, οι δύο συγκατηγορούμενοι του σωφρονιστικού υπαλλήλου αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ο Αλβανός αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον 38χρονο, ενώ επίσης είπε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δε θα προσέγγιζε για συναλλαγή. Τον χαρακτήρισε, μάλιστα, "διάβολο", λέγοντας ότι κάθε φορά που έκανε έρευνα στους κρατούμενους, δεν άφηνε τίποτα όρθιο!

Ο έτερος κατηγορούμενος, ένας Ηρακλειώτης είπε ότι άδικα έμπλεξε στην υπόθεση, κι ότι δε γνωρίζει καν τον 38χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο.

Αμετακίνητος στους ισχυρισμούς του

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς επρόκειτο για την μοναδική περίπτωση επ'αυτοφώρω συλλήψεως και μάλιστα για τόσο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Ο 38χρονος από την στιγμή της σύλληψης του και μετά τηρεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Έτσι και κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι ένα μήνα πριν από τη σύλληψη του, άρχισε να δέχεται σοβαρές απειλές από κυκλώματα που τον πίεζαν να αναλάβει την μεταφορά δέματος που θα του παρέδιδαν. Ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε ότι θα μετέφερε ναρκωτικά. Πίστευε ότι το δέμα περιείχε μόνο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι μετέφερε δέματα στην φυλακή συστηματικά και υποστηρίζει ότι η μία και μοναδική φορά που δέχτηκε, ήταν το πρωινό της σύλληψης του.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος όταν δέχτηκε τις πρώτες απειλές από μέλη του κυκλώματος, έκανε αίτηση μετάθεσης του από τις φυλακές Αλικαρνασσού στην Στέγη Ανηλίκων προκειμένου να γλιτώσει, όπως είπε.

Την αίτηση, όπως αναφέρεται, την έκανε περίπου ένα μήνα πριν από την σύλληψη του και αυτό είναι ένα στοιχείο που αναμένεται να χρησιμοποιήσει προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του περί απειλών, ότι δηλαδή φοβόταν για την ζωή του, ότι δεν μπορούσε να πάει στην Αστυνομία και με κάθε τρόπο επεδίωκε να αποφύγει την εμπλοκή του στην μεταφορά, κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς ενέδωσε υπό το φόβο των απειλών.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ