2012-07-05 19:24:11
Φωτογραφία για Παρίστανε την ιδιαιτέρα του δημάρχου Αθηναίων
Υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, 49 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα απόκαταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο γραφείο της, στο Δήμο Αθηναίων, περίπου στα μέσα του περασμένου Μαΐου, με το πρόσχημα ότι ο Δήμος Αθηναίων στο τέλος Ιουνίου διοργανώνει εκδήλωση πολεμικών τεχνών, στην οποία «συνεισφέρουν» οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 8.000 - 10.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι λόγω της θέσης της θα «έλυνε» τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου.


Με αυτόν τον τρόπο και αφού ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι προτίθεται να συνεισφέρει στην εκδήλωση 3.000 ευρώ, κατάφερε αρχικά να του αποσπάσει 1.500 ευρώ. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ύστερα από συνεννόηση με τηΔιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κανονίστηκε συνάντηση με την κατηγορουμένη στο κατάστημά του.

Χθες το βράδυ, μετά τη συνάντηση, η 49χρονη συνελήφθη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε τοπροσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων και ότι τα καθήκοντά της στο Δήμο Αθηναίων, όπου υπηρετούσε ως αποσπασμένη από τη ΔΕΗ, δεν είχαν καμία σχέση με τα καταστήματα. Η συλληφθείσα οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ