2012-07-05 19:35:11
Φωτογραφία για Αποφασίζουν για περικοπές και λιτότητα σήμερα στην Ιταλία
Συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, αφήνουν να διαρρεύσει, πάντως, ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να χάσει την θέση του εν μια νυκτί». Κρίσιμη θεωρείται η απογευματινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία σήμερα, καθώς αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα λιτότητας και περικοπές, εν μέσω κρίσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι, κατάφερε τελικά να αποφύγει το κλείσιμο των νοσοκομείων με λιγότερο από 100 κλίνες, όπως προβλεπόταν στο αρχικό προσχέδιο της κυβέρνησης. Η ιταλική τηλεόραση Rai παράλληλα τονίζει ότι «επιβεβαιώνεται η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000 μέχρι το 2014. Δεν αποκλείεται, όμως, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνταξιοδοτήσεων, να φτάσουμε τις 200.000 απομακρύνσεις». Σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις, γίνεται αναφορά σε μείωση των μελών τους, της τάξης του 10%, που αντιστοιχούν σε 200.000 στελέχη.


Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, προσθέτει πως σε ό,τι αφορά τον κρίσιμο τομέα της παιδείας, οι περικοπές, πρόκειται να υπερβούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Ιταλοί δικηγόροι, στο μεταξύ, πρόκειται να απεργήσουν, αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των περικοπών που σχεδιάζονται σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των δικαστηρίων και του τομέα της δικαιοσύνης γενικότερα. Οι εκπρόσωποι της ιταλικής τοπικής αυτοδιοίκησης, παράλληλα, κατά την χθεσινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, τόνισαν ότι «δεδομένων των άμεσων αναγκών, δεν μπορούν ούτε να λάβουν υπόψη τους το πάγωμα των προσλήψεων που ζητά η κυβέρνηση».

Συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, αφήνουν να διαρρεύσει, πάντως, ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να χάσει την θέση του εν μια νυκτί».

Από τα συνδικάτα, τέλος, επιβεβαιώνεται, και πάλι, η προετοιμασία πανιταλικής απεργίας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ