2012-07-05 22:52:02
Φωτογραφία για Δήλωση του Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστου Ζώη, για τη ΔΕΗ
από το Γραφείο Τύπου

«Η τρόικα της συγκυβέρνησης συμφώνησε στην ενεργειακή πολιτική της χώρας που -δυστυχώς- εξαντλείται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ναυαρχίδας... της ενεργειακής μας πολιτικής.

Χωρίς ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, χωρίς γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Ενεργειακής Πολιτικής - η οποία εξάλλου δεν λειτουργεί- και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, χωρίς καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Αντί η κυβέρνηση να «ανεβάζει τον διακόπτη» για είσοδο των ιδιωτών στη ΔΕΗ, θα ήταν προτιμότερο ν’ αποκλείσει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης και να φροντίσει να μην κατέβει ο διακόπτης στις 130.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά που απειλούνται άμεσα με διακοπή ρεύματος.

Αντί να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση, θα ‘πρεπε να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα και ν’ ανατρέψει την προσχεδιασμένη κατάρρευση της.

Ας αντιληφθούν οι συγκυβερνώντες ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να μετατραπεί από μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε «λάφυρο» των διεθνών δανειστών μας.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ