2012-07-05 22:51:22
Φωτογραφία για GSX-R600:  Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κορυφαίας του απόδοσης
Οι μηχανικοί της Suzuki εννοούν απόλυτα την έκφραση «κυριαρχία στην πίστα», που χαρακτηρίζει κάθε GSX-R από το 1984 έως και σήμερα. Κάθε νέα γενιά GSX-R εξελίσσεται στο απώτατο τεχνολογικό όριο με στόχο να βρίσκεται στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ακριβώς η ίδια λογική επαναλήφθηκε και με την εξέλιξη του νέου GSX-R600 για το 2011, που τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κορυφαίας του απόδοσης.

Τα οφέλη από την εμπλοκή της Suzuki σε όλες τις μορφές αγώνων μοτοσικλέτας είναι πολλαπλά. Οτιδήποτε αποδεικνύει την αξία του στις ακραίες συνθήκες των αγώνων, περνά στην παραγωγή δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στον καθημερινό αναβάτη.

Συνολικά η λειτουργία της ανάρτησης έχει βελτιωθεί και από το μειωμένο κατά 550 γραμμάρια βάρος των τροχών εμπρός και πίσω. Η μείωση του μη αναρτώμενου βάρους επιτρέπει στο σύστημα της ανάρτησης να έχει μικρότερη αδράνεια και έτσι να ανταποκρίνεται άμεσα και γρήγορα, ειδικότερα στις μικρές και κοφτές ανωμαλίες του οδοστρώματος.


Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Suzuki συνεργάζεται με τη διάσημη ιταλική εταιρεία Brembo, για να εξοπλίσει με τα φρένα της ένα μοντέλο παραγωγής. Το 2011, η νέα GSX-R600 διαθέτει monoblock, radial δαγκάνες της Brembo και πλευστούς δίσκους διαμέτρου 310 χιλιοστών εμπρός και 220 χιλιοστών πίσω.

Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας μόλις 599 κ.εκ. με ισχύ 126 ίππων στις 13.500 σ.α.λ. και ροπή 69,6 Nm στις 11.500 σ.α.λ. είναι σίγουρα ένα μηχανολογικό θαύμα.

Σε σχέση με τον κινητήρα της απερχόμενης GSX-R600, αυτός της νέας έχει δεχτεί βελτιώσεις στο προφίλ των εκκεντροφόρων, στις βαλβίδες, στα πιστόνια και στα ελατήριά τους, στο σύστημα ανακούφισης της πίεσης στον στρόφαλο, ενώ διαφορετικές είναι και οι σχέσεις του κιβωτίου των έξι σχέσεων

Το σύστημα Idle Speed Control (ISC) φροντίζει για την διατήρηση του κινητήρα στις ιδανικές στροφές ρελαντί, είτε είναι κρύος, είτε ζεστός, ενώ το σύστημα PAIR (Pulsed-Air) τροφοδοτεί με φρέσκο αέρα τους αυλούς εξαγωγής ώστε να γίνεται αντίδραση με τους άκαυτους υδρογονάνθρακες για μείωση του μονοξειδίου του άνθρακα. Στον πρωτεύοντα θάλαμο της εξάτμισης έχει τοποθετηθεί ένα τριοδικός καταλύτης για περαιτέρω μείωση των ρύπων, ενώ το τελικό τμήμα της εξάτμισης είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο.

Τα όργανα της νέας Suzuki GSX-R600 αποτελούν υπόδειγμα χρηστικότητας και πληθώρας ενδείξεων, απόλυτα χρήσιμων τόσο στη καθημερινή οδήγηση, όσο και στην πίστα. Παράλληλα, είναι σημαντικά ελαφρύτερα σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η ψηφιακή τους οθόνη έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργίες.

Μετά από εκτεταμένες δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, το σχήμα της μοτοσικλέτας βελτιστοποιήθηκε έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη και αυξημένη σταθερότητα, παράλληλα με μικρότερη μετωπική επιφάνεια για χαμηλότερη αντίσταση. Το φέρινγκ σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μερών του, ενώ το υλικό του είναι πιο ανθεκτικό και πιο λεπτό.

Η κορυφαία supersport μοτοσικλέτα

Ελαφρύτερη κατά 9 κιλά (187 κιλά)*

Μικρότερο μεταξόνιο κατά 15 χιλιοστά*

Βελτιωμένοι ρύποι και κατανάλωση κατά 10%*

Τεχνολογία Moto GP σε εκκεντροφόρους, πιστόνια και ηλεκτρονική διαχείριση

Αυξημένη ισχύς, 126 ίπποι/13.500 σ.α.λ.

Κορυφαία ροπή, 69,6 Nm/11.500 σ.α.λ.

Νέο πλαίσιο

Νέα σχεδίαση

Νέες αναρτήσεις με πιρούνι BPF της Showa

Νέα φρένα Brembo με τετραπίστονες monoblock ακτινικές δαγκάνες

¶μεσα διαθέσιμη στη χώρα μας, 13.395¤

Τρία χρώματα: μπλε - λευκό, λευκό, μαύρο.
I-Reporter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Τα 5+1 καλύτερα γκολ του Euro
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Τα 5+1 καλύτερα γκολ του Euro
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ