2012-07-05 23:53:52
Φωτογραφία για Πρώτο βήμα για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ η Εθνική Συνδιάσκεψη της Παρασκευής...!!!
Το πρώτο βήμα για τη διαδικασία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή με την Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όπως λένε πηγές της Ιπποκράτους, πρόκειται για την έναρξη μιας πολύμηνης ενδοκομματικής διαδικασίας που θα οδηγήσει το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου, σε Συντακτικό Συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει για τη μελλοντική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί, με βιντεοπροβολή μηνύματος εκ μέρους του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καθώς επίσης και με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με χαιρετισμό που θα απευθύνουν εκπρόσωποι εκ μέρους κομμάτων που έχουν κληθεί στη Συνδιάσκεψη.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, είχε απευθύνει πρόσκληση να λάβουν το λόγο τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις που, όπως είχε πει, «κινούνται στον ευρύτερο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», απευθύνοντας πρόσκληση συγκεκριμένα στη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκκρεμότητα παρέμενε η απόφαση των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με την παρουσία τους στη Συνδιάσκεψη.

Αμέσως μετά ακολουθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στη νέα φυσιογνωμία που οραματίζεται και έχει περιγράψει στις τελευταίες ομιλίες του για το Κίνημα.

Στη Συνδιάσκεψη δεν θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διότι θα παραβρίσκεται σε διεθνές συνέδριο στη Ρόδο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και έχει προγραμματιστεί να του απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την προσφορά του στη διεθνοποίηση της Παιδείας.

Ποιοι κλήθηκαν στη Συνδιάσκεψη

Το σώμα της Συνδιάσκεψης συγκροτούν οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα που μετεξελίσσονται σε Επιτροπές Ανασύστασης, καθώς και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις και τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, θεσμικοί φορείς στους οποίους συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους του, όπως από τους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, θα ακολουθήσει σειρά εισηγήσεων από γραμματείς των Επιτροπών.

Πηγή / Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ