2012-07-06 00:15:06
Φωτογραφία για Τρόικα προς Στουρνάρα: Δεν θα περάσεις καλά στο Eurogroup
Δύσκολη η διαπραγμάτευση τη Δευτέρα στο Eurogroup, μεγάλο μέρος του προγράμματος εκτός πλαισίου, αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Με ένα χαρακτηριστικό διάλογο που  είχε με την τρόικα, ολοκλήρωσε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Γ. Ζανιά.

«Τη Δευτέρα στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά», του είπε στέλεχος της Τρόικας, και αυτός απάντησε «το γνωρίζω». Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο υπουργός Οικονομικών δεν θα είχε άλλη συνάντηση με την τρόικα, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος η τριανδρία ζήτησε να ξανασυναντηθεί με τον Γ. Στουρνάρα την Κυριακή, αφού θα έχουν αναγνωστεί οι προγραμματικές στη Βουλή.

Ο ΥΠΟΙΚ,γράφει το capital.gr επισήμανε ότι μπήκαμε σε πολύ βαθιά νερά, και ότι μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Είπε όμως ότι «είμαι ένας άνθρωπος αισιόδοξος, και για αυτό βλέπω φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ και πρέπει να κάνουμε υπομονή».


Επίσης, ανέφερε πως «την τρόικα δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους» πρόσθεσε όμως με νόημα ότι η τρόικα εκπροσωπεί τους δανειστές που έχουν δώσει λεφτά στην Ελλάδα.

Σημείωσε ότι η τρόικα ενημερώθηκε για την πορεία του μνημονίου μετά από τρεις μήνες απουσίας στην οποία μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ένα μέρος του προγράμματος είναι εκτός πλαισίου, και κάποιες άλλες διαστάσεις του παραμένουν εντός.

Οι επικεφαλής θα καταγράψουν την κατάσταση και θα ενημερώσουν τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής της τρόικας και ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων. Αναφερθείς στον απερχόμενο Γ. Ζανιά, είπε ότι τους συνδέει μακρά φιλία σε δύσκολα χρόνια, εννοώντας τη συγκατοίκησή τους στην Οξφόρδη, «όπως είναι δύσκολα και τα χρόνια που τώρα διανύουμε».

Αναφέρθηκε και στους συνεργάτες του, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, λέγοντας ότι «είναι πολύ καλοί συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια με την ακαδημαϊκή μας ιδιότητα, ως οικονομολόγοι».

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ