2012-07-06 03:35:03
Φωτογραφία για «Χρειάζεται δουλειά»
«Χρειάζεται δουλειά για να τεθεί εντός στόχων το πρόγραμμα προσαρμογής». Αυτό είναι το μήνυμα που μετέφεραν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.

Στη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Πόλ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ και ο Ματίας Μορς της Κομισιόν, υπογράμμισαν ότι δεν έχουν οι ίδιοι εξουσιοδότηση για να συζητήσουν αλλαγές στο μνημόνιο και ότι στόχος της αποστολής τους είναι να γίνει μια λεπτομερής και αναλυτική περιγραφή του προγράμματος, η οποία θα αποτελέσει βάση για τις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν στη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα προς το τέλος Ιουλίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι εκπρόσωποι των δανειστών στις αποκλίσεις που παρατηρούνται στην είσπραξη των εσόδων, για την κάλυψη των οποίων ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ αλλά και στις καθυστερήσεις στην προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα «η οικονομία πέρασε δύο δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις. Το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένους τομείς».


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα στελέχη της τρόικας του είπαν χαριτολογώντας ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός, αφού υπογράμμισε ότι γνωρίζει το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης που είναι η άμεση προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις, η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα χωρίς απολύσεις αλλά με λουκέτα σε ανενεργούς οργανισμούς καις η φορολογική μεταρρύθμιση.

Την Κυριακή πριν αναχωρήσει η τρόικα από τη χώρα μας αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ