2012-07-06 07:35:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Βελτιώνονται τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι
Βελτιώνονται τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι της Πάτρας με την κατασκευή πύλης ελέγχου πεζών επιβατών και νέας εξωτερικής περίφραξης.

Μάλιστα με την κατασκευή της περίφραξης αναμένεται να βελτιωθεί η εξωτερική εικόνα του λιμανιού κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 2.861.000 ευρώ και προβλεπόμενη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης τους 13,5 μήνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου «η εφαρμογή των νέων κανόνων ασφαλείας και ιδιαίτερα του κώδικα ISPS στις εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού της Πάτρας επιβάλει τη βελτίωση της ασφάλειας των χώρων και εγκαταστάσεων και τον έλεγχο των επιβατών».

Σε ό,τι αφορά στην πύλη έλεγχου πεζών επιβατών, σύμφωνα πάντα με το τεχνικό δελτίο του έργου, θα είναι ένα κτίριο, στον εξωτερικό χώρο του υπάρχοντος σταθμού επιβατών. Εσωτερικά το κτίριο αυτό θα έχει την κατάλληλη διαρρύθμιση και θα εξοπλισθεί με σύγχρονο εξοπλισμό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ελέγχου της εισόδου και εξόδου των επιβατών. Ενδεικτικά, ο εξοπλισμός της πύλης θ' αποτελείται από σκάνερ αποσκευών, μαγνητική πύλη κ.α.


Η κατασκευή της περίφραξης θ' ακολουθήσει το όριο της λιμενικής ζώνης, το δε συνολικό μήκος της περίφραξης είναι 2,2 χιλιόμετρα και ο τρόπος κατασκευής του θα είναι συμβατός με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που κατατέθηκε απ' τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενός έργου απολύτως αναγκαίου για το λιμάνι αλλά και για την πόλη». Επίσης τόνισε ότι πέραν των ζητημάτων ασφάλειας που θα ρυθμιστούν με την ολοκλήρωση του έργου, είναι σημαντικό ότι θα απομακρυνθεί ο σημερινός πρόχειρος περίβολος και θα αντικατασταθεί με μια υποδομή συμβατή με την σπουδαιότητα, τον ρόλο και την εικόνα ενός νέου, σύγχρονου λιμανιού όπως είναι το λιμάνι της Πάτρας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H «Goal Line Technology» στη ζωή μας...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H «Goal Line Technology» στη ζωή μας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ