2012-07-06 08:53:07
Φωτογραφία για Κόντρα Κασουλίδη με Βρετανό Ευρωβουλευτή «Η Βρετανια φέρει μέρος της ευθύνης για το ότι η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες Κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Κασουλίδης ζήτησε και έλαβε το λόγο μετά την παρέμβαση του Βρετανού Φιλελεύθερου Ευρωβουλευτή κ. Graham Watson o οποίος εν μέσω κατηγοριών περί διαφθοράς σε τομείς της Κυπριακής Οικονομίας, επέρριψε ευθύνες στη Λευκωσία για τη μη επίλυση του Κυπριακού κάνοντας μάλιστα διασύνδεση και με την πρόσφατη εύρεση φυσικών πόρων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Απαντώντας, ο κ. Κασουλίδης έψεξε τον Βρετανό Ευρωβουλευτή, τονίζοντας ότι ``δεν είναι αντικειμενικό και δίκαιο να αποδίδονται τέτοιες κατηγορίες στην Προεδρεύουσα χώρα η οποία μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και μάλιστα από έναν Ευρωβουλευτή αποικιοκρατικής χώρας η οποία στη βάση του ``διαίρει και βασίλευε`` φέρει μέρος της ευθύνης για το ότι η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο``.

Ανάλογη απάντηση, υπενθυμίζοντας μάλιστα και την συνεχιζόμενη παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, έδωσε ο κ. Κασουλίδης και στη Βρετανίδα μη εγγεγραμένη Ευρωβουλευτή κα Nicole Sinclaire η οποία διαμαρτυρήθηκε για την ``επίθεση`` στη χώρα της.

http://www.kathimerini.com.cy/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ