2012-07-06 09:03:03
Φωτογραφία για Απάντηση αναγνώστη στη μαθήτρια που διαμαρτύρεται για τις ειδικές κατηγορίες
Αγαπητή μαθήτρια, είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση και θυμός σου για τις ειδικές κατηγορίες. Αρκεί να σκεφθείς ότι αύριο το πρωί θα μπορούσαν να έχουν βγει και οι βάσεις εισαγωγής αν ίσχυε η απαράβατη και διαχρονική και συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας. Δυστυχώς όμως τώρα πρέπει να δημιουργηθούν αλγόριθμοι επί αλγορίθμων για να βγουν μετά από 2 μήνες τα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα νομίζω επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι στην ιατρική που αναφέρεις για παράδειγμα δεν θα περάσουν μόνο οι πολύτεκνοι που έχει οριστεί. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 100 μαθητές πολύτεκνοι που συγκεντρώνουν πάνω από 19000 μόρια ας πούμε, αυτοί δεν θα υπολογστούν ως πολύτεκνοι για να δοθεί σώνει και καλά το ποσοστό στις ειδικές κατηγορίες που έχουν γράψει κάτω ( από 1 μόριο έως … χιλιάδες) από τον τελευταίο επιτυχόντα της γενικής σειράς.

Μεγαλώνοντας θα μάθεις ότι ο κόσμος μας δεν είναι ούτε ηθικός ούτε αγγελικά πλασμένος
. Κάθε κοινωνική ομάδα ανάλογα με το μέγεθος και το βαθμό της ιδιοτέλειάς της εξασφαλίζει προνόμια και παροχές με διάφορες προφάσεις. Βέβαια η ευθύνη βαραίνει την πολιτική ηγεσία που υποχωρεί στις πιέσεις και επιδαψιλεύει προνόμια. Σκέψου ότι για να αποδείξεις την πολυτεκνική σου ιδιότητα δεν αρκεί το πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως που εκδίδει η πολιτεία, αλλά χρειάζεται και πιστοποίηση από το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των πολυτέκνων (ΑΣΠΕ).

Κάθε υπουργός παιδείας, πάντα καταστρέφει το μόνο καλό ή θετικό μέτρο που είχε πάρει ο προηγούμενος. Η Γιαννάκου καθιέρωσε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια ( το μόνο σωστό μέτρο της) και η Διαμαντοπούλου το κατήργησε. Το μόνο σωστό μέτρο που πήρε η Διαμαντοπούλου ( γιατί τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις είναι δικής της έμπνευσης ) ήταν η κατάργηση του 10% και ο Μπαμπινιώτης το επανέφερε πριν ισχύσει. Η Διαμαντοπούλου καθιέρωσε το καθεστώς της μιας ξένης γλώσσας στο σχολείο και ο Μπαμπινιώτης επανέφερε το παλιό καθεστώς. Κοροϊδεύουν τον κόσμο για τάχατες δικαιότερα και αποτελεσματικότερα συστήματα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και γυρίζουν όλο και πιο πίσω.

Στην Ελλάδα δυστυχώς πρέπει με το ζόρι να σπουδάζουν όλοι, ό,τιδήποτε, αρκεί να παραμένουν εν ζωή τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μας, άσχετα αν τα μισά και πλέον επιβάλλεται να κλείσουν, είτε γιατί δεν έχουν το παραμικρό αντίκρυσμα, είτε γιατί υπάρχουν μόνο για το διδακτικό προσωπικό και τους κατοίκους της περιοχής. Όταν ένας μαθητής με 4000 μόρια που σημαίνει τελείως αδιάφορος με τη θετική εκδοχή ή πνευματικά καθυστερημένος με την ρεαλιστική εκδοχή εισάγεται στο πανεπιστήμιο, πώς αυτός θα ασκήσει χειρωνακτικό έργο στο μέλλον, όταν προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι σοφός και ότι αξίζει να σπουδάσει.

Για τις ειδικές κατηγορίες κλείνοντας, αγαπητή μαθήτρια, θέλω να σου πω ότι απέναντι στην αναξιοπάθεια θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό και ευαισθησία. Ωστόσο όμως δε μπορώ να δεχθώ ως αναξιοπάθεια την τριτεκνία ή την πολυτεκνία.

Αφού όμως η δημοκρατία μας κατάντησε όπως κατάντησε, νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για κοινωνική δικαιοσύνη είναι η δημιουργία ενός συλλόγου (διτέκνων, μονοτέκνων, ατέκνων και ..αγάμων) για τη διεκδίκηση των .. αυτονόητων.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ