2012-07-06 10:52:10
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 6-7-12
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι χθεσινές συναντήσεις της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, οι κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία, σήμερα ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και ανάσα για τους δανειολήπτες η απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο της στο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ του 0,75%.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απαιτούνται αλλαγές στο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι θα επιταχύνει τις συμφωνημένες διαρθρωτικές αλλαγές, θέλησε να περάσει χθες ο Αντώνης Σαμαράς προς την Ευρωπαϊκής Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και χρειάζονται αλλαγές".

Η εφημερίδα τονίζει "με κατηγορηματικό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε την τρόικα ότι το μνημόνιο όπως εφαρμόζεται βαθαίνει την ύφεση και αυξάνει δραματικά την ανεργία. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για ταχύτατες διαρθρωτικές κινήσεις και κύμα ιδιωτικοποιήσεων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζητούν πάλι αίμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πιο πολλή δουλειά και καθόλου επανάπαυση για να μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση! Σφίγγει ο κλοιός. Και επίτροπος της Κομισόν και μόνιμοι κομισάριοι στην Τράπεζα της Ελλάδος."

ΕΘΝΟΣ: "Προσγείωση στα... αγκάθια της τρόικας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη σκληρή πραγματικότητα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα γνώρισαν χθες από πρώτο χέρι ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράςκαι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Το ενδιαφέρον των δανειστών εστιάζεται στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα μυστικά πρωτόκολλα και η τελική σφαγή του ελληνικού έθνους!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εξελίξεις στη Συρία δεν είναι καλές. Τα πράγματα δείχνουν ότι πάμε ολοταχώς για πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία και ειδικά για την χώρα μας που είναι σε άμεση εξάρτηση από το πετρέλαιο του Ιράν."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταρρέουν συνταξιούχοι και Ταμεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά το γεγονός ότι οι συντάξεις και τα εφάπαξ έχουν μειωθεί από το 2010 μέχρι σήμερα έως και 50%, τα Ταμεία βρίσκονται στην πιο δεινή οικονομική θέση των τελευταίων 70 ετών".

ΕΣΤΙΑ: "Κρίσιμες αποφάσεις για την Οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα το απόγευμα θα αναγνωσθούν από τον κ.Σαμαρά στην Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως. Θα ακολουθήση διήμερη συζήτησις και την Κυριακή τα μεσάνυκτα θα διενεργηθή ψηφοφορία για να λάβη η Κυβέρνησις ψήφο εμπιστοσύνης".

Η ΑΥΓΗ: "Τέλος η φούσκα της "διαπραγμάτευσης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μνημόνιο έχει εκτροχιασθεί και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τους δανειστές πριν το επαναφέρουμε στον σωστό δρόμο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ι.Στουρνάρας στους "Financial Times" .

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις. Ο χρόνος αναμονής σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία".

Η εφημερίδα γράφει "οδηγίες για όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Από 8 μήνες μέχρι 7 χρόνια ανάλογα με το ταμείο, θα πρέπει να περιμένουν οι συνταξιούχοι για να πάρουν σύνταξη. Αυτή τη στιγμή ήδη εκκρεμούν πάνω από 160.000 αιτήματα."

Η Ελλάδα αύριο:" Μετωπική με την Τρόικα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μαχαίρι στο λαιμό ξεκινούν οι προγραμματικές. Οι δανειστές απαιτούν απολύσεις, μειώσεις μισθών-συντάξεων και "απαγορεύουν" μείωση ΦΠΑ. Γ.Στουρνάρας: έρχονται δύσκολα χρόνια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληρή εκκίνηση από την τρόικα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με σκληρή γραμμή εμφανίστηκε η τρόικα κατά τις χθεσινές συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην πρώτη της επίσκεψη μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ιδού οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλη η αλήθεια για τις περιζήτητες σχολές. Ποιές ανατροπές φέρνουν η Φυσική και τα Μαθηματικά. Ποιές σχολές πέφτουν κάτω από τη βάση των "10". Πίνακες με εκτιμήσεις για να ξέρετε από τώρα σε ποια σχολή θα μπείτε".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ποιοι δανειολήπτες ωφελούνται από την μείωση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βαθιές ανάσες σε επιχειρήσεις, δανειολήπτες, αλλά και το δημόσιο θα επιφέρει η απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο της στο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ του 0,75%. Ενταση των πιέσεων για την οικονομία στην ευρωζώνη βλέπει ο Μ.Ντράγκι".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ο νέος χάρτης των Media".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έρευνα της ελληνικής δημοσκοπικής εταιρείας. Οι πολίτες βαθμολογούν τη στάση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων απέναντι στην κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιλαϊκές δεσμεύσεις και βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός δε χρειάζεται καλύτερους διαπραγματευτές, αλλά οργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα για να βγει ο ίδιος, με τις δικές του δυνάμεις από το τούνελ του "ευρωμονοδρόμου" της εξαθλίωσης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πιο φτηνές οι δόσεις των δανείων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση κατά 0,25% στο επιτόκιο του ευρώ ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δίνοντας ανάσα σε εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, συνδεδεμένο με το ευρώ".

DEALnews: "Υπερτράπεζα υπό την Εθνική ο κρατικός βραχίονας που δημιουργείται".

Η εφημερίδα γράφει "συμφωνία Τουρκολιά με Σαμαρά. Το σχέδιο για "απορρόφηση" Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-ΑΤΕ-Ταμείου Παρακαταθηκών. Νέος έλεγχος στις τράπεζες. Με την Black Rock μπαίνουν Ernst & Young και Deloittes".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:"Σκουπιδότοποι "φυτρώνουν" συνεχώς.... Ωρολογιακή βόμβα πάλι το δάσος του Σειχ Σου..."

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Να κουρευτούν αμέσως τα δάνεια- Δικαστική απόφαση- Μήνυμα στις τράπεζες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσγείωση προσδοκιών για αλλαγές στο μνημόνιο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμα για περιορισμένες αλλαγές στο μνημόνιο έστειλαν οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ο οποίος ορκίστηκε χθες και ανέλαβε τα καθήκοντά του".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσγειωθείτε" διαμηνύει η τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς διάθεση να μπουν στην παραμικρή διαπραγμάτευση για αλλαγή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίστηκαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας, στις συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μπήκαμε σε μακρύ τούνελ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διερευνητικές αλλά κρίσιμες οι πρώτες επαφές Τόμσεν, Μαζούχ και Μορσ. Τρόικα προς Στουρνάρα: "θα περάσεις δύσκολα στο Eurogroup!". Σαμαράς προς τρόικα:το πρόγραμμα δεν βγαίνει, θέλει αλλαγές!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτός στόχων το πρόγραμμα σε κάθε πεδίο του μνημονίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη μη υλοποίηση του μνημονίου στους περισσότερους τομείς μετέφεραν χθες στην κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας. Ο κ.Σαμαράς θα συζητήσει αναθεώρηση με τους ευρωπαίους ηγέτες. Δύσκολο Eurogroup για τον Γ.Στουρνάρα".

πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ