2012-07-06 11:59:36
Φωτογραφία για ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...!!!
Βούλα Κεχαγιά (από ΤΑ ΝΕΑ)

 

Πόλεμος μηνυμάτων στο ΠΑΣΟΚ ενόψει Συνδιάσκεψης, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να στηλιτεύει τη συμπεριφορά στελεχών που λειτουργούν υπονομευτικά και ορισμένους κορυφαίους να υποδηλώνουν την αποστασιοποίησή...

τους από τις εσωτερικές διεργασίες.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επεχείρησε να υποβαθμίσει τη συζήτηση περί απουσιών και παρουσιών στη Συνδιάσκεψη του κόμματος και παράλληλα καυτηρίασε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας και έμμεση αναφορά στις υπό συγκρότηση πολιτικές κινήσεις.

«Είναι διαχρονικά κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που γλείφουν πάντα τους αρχηγούς και μετά τους υπονομεύουν πιστεύοντας ότι μπορούν να υπονομεύσουν και την πορεία του κόμματος» είπε κατά τη δευτερολογία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προτρέποντας μάλιστα τους παρόντες βουλευτές να εκπέμψουν και εκτός αιθούσης τη συγκεκριμένη αναφορά του με προφανή στόχο να κοινοποιηθεί στους εσωτερικούς εχθρούς.


ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Λίγο νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την Εναρκτήρια Συνδιάσκεψη, είπε ότι τον εντυπωσιάζει μια περίεργη δημοσιότητα «για ορισμένες κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε μιλώντας για ένα παθογενές φαινόμενο: «Υπάρχει μια πλήρης απώλεια της αίσθησης των μεγεθών και των μεγεθών των προσώπων και των μεγεθών διαφόρων υπαρκτών ή δήθεν συλλογικών κινήσεων».

Οσοι άκουσαν τον Ευ. Βενιζέλο ερμηνεύοντας τα λόγια του σχολίαζαν αργότερα ότι αναφερόταν πρωτίστως στον Ηλία Μόσιαλο ο οποίος απόψε ιδρύει ουσιαστικά μια Κίνηση Πολιτών που θα κινείται παράλληλα με το ΠΑΣΟΚ. Οι πιο προχωρημένες σκέψεις έφθαναν και ως τον Θόδωρο Πάγκαλο ο οποίος προσφάτως διαμαρτυρήθηκε για τη μη πρόσκλησή του στη Συνδιάσκεψη. Την αφορμή στον πρόεδρο έδωσε ένα σχόλιο του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος στην παρέμβασή του άνοιξε συζήτηση για κάποιους που όπως είπε συγκροτούν απόψεις σε ομάδες, κάνουν κακό στην παράταξη και εξαφανίζονται στα δύσκολα ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Την ίδια ώρα πάντως ο Βαγγέλης Βενιζέλος γινόταν και αποδέκτης μηνυμάτων από προβεβλημένα στελέχη. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα είναι παρών στη Συνδιάσκεψη, φρόντισε και με τη χθεσινή του εμφάνιση (με καθυστέρηση) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να δείξει την ψυχρότητα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν όρισε χθες τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως λένε συνεργάτες του, ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή ο Α. Λοβέρδος θα άρει τις όποιες ενστάσεις του και θα δεχθεί να καταλάβει τουλάχιστον το συγκεκριμένο πόστο. Πάντως, συνεργάτες του πρώην υπουργού Υγείας έλεγαν ότι δεν έγινε καμία κρούση για τον τομέα Εξωτερικών και ότι ο Α. Λοβέρδος δεν επιθυμεί να αναλάβει κάποιον τομέα.

- Αίσθηση προκάλεσε χθες και μια αποστροφή του λόγου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αφού παρατήρησε ότι ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ λαϊκίζουν, σχολίασε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διολισθαίνει η όλη κατάσταση γύρω από τη δανειακή σύμβαση, δεν γίνεται να το αντέξει το ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι τον αφορά «δεν θα είχε και νόημα να είμαι στην πολιτική».

ΑΠΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. Ως μήνυμα αποστασιοποίησης από τη διαδικασία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύθηκε πάντως και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη Συνδιάσκεψη. Ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι θα βρίσκεται σε συνέδριο στη Ρόδο για τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας στην εκπαίδευση όπου και θα βραβευθεί. «Η καρδιά του θα βρίσκεται κοντά μας» περιορίστηκε να σχολιάσει ο Ευ. Βενιζέλος. Ωστόσο, αργότερα αρκετοί βουλευτές σχολίαζαν δηκτικά ότι δεδομένου ότι το συνέδριο είναι τριήμερο (ξεκίνησε χθες), ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαμορφώσει το πρόγραμμά του με τρόπο που θα του επέτρεπε να δώσει το «παρών» στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα βρίσκουν με Έιντουρ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα βρίσκουν με Έιντουρ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ