2012-07-06 14:34:06
Φωτογραφία για Η έκφραση Ο ΤΖΕΣ αποτελεί μεγάλη προσβολή για τους Γιαννιώτες...
Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα, κακές συνήθειες που υπάρχουν στον προφορικό λόγο της πόλης των Ιωαννίνων.. προφορικός λόγος που αν δεν προσεχθεί, η κακή συνήθεια καταλήγει σε μεγάλη βλασφημία κατά της Ιστορίας μας, ακόμα και κατά των ιερών και οσίων του ολόκληρου του ελληνικού γένους..

Έτσι λοιπόν μερικές φορές αν δεν γνωρίζουμε την πραγματική έννοια μιας προφορικής συνήθειας γινόμαστε άθελα μας ανιστόρητοι, ραγιάδες.. ακόμα και άξιοι της μοίρας μας..

..και εδω αναφερόμαστε σε μια συγκεκριμένη και πολύ βαριά και άσχημη έκφραση, που πολύ Γιαννιώτες καθημερινά την προφέρουν χωρίς να νιώθουν τι ακριβώς λένε και Υμνούν..

..και αναφερόμαστε σε μια έκφραση που είναι άκρως προσβλητική.. και για να μην πολυλογούμε απο δω είναι οι εκφράσεις .. ο τζές, οι τζέδες, ακόμα και η τζέ .. αυτός ο χαρακτηρισμός λοιπόν έχει γίνει ψωμοτύρι για πολλούς Γιαννιώτες ..αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οτι η ασχημότατη έκφραση αυτή - Ο ΤΖΕΣ οι Τζέδες και η τζέ .. μεταφράζεται στους σκληρότερους Τούρκους στρατιώτες του Κεμάλ που κάποτε έκαναν γενικές εκκαθαρίσεις σε Ελληνικούς γηγενείς πληθυσμούς σε ολόκληρα χωρία και πόλης της μάνα Γή, Μικράς Ασίας Πόντους, Καππαδοκίας κτλ..

.. έτσι εξαφανίστηκε από αυτά τα ιερά χώματα, 3.000 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού..

..γιαυτό για να μην τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας .. εδώ ταιριάζει καλύτερα να μασάς παρά μα μιλάς...

iasonmpimpos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ