2012-07-06 15:03:07
Φωτογραφία για Ο Δήμος Εγκωμης τίμησε τους νεκρούς της έκρηξης στο Μαρί
Τελετή κατά την οποία απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς της έκρηξης στο Μαρί πραγματοποίησε ο Δήμος Εγκωμης.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιερώθηκε στη μνήμη τους χώρος πρασίνου επί της λεωφόρου Ηρώων που έχει δεντροφυτευτεί συμβολικά με 13 κυπαρίσσια, ελιά και δάφνη».

Επίσης, προστίθεται, «κατασκευάστηκε μνημείο που φέρει τα ονόματα των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα παραμένοντας πιστοί στο καθήκον τους».

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου ανέφερε ότι «ο χώρος του μνημείου, θα συμβολίζει εσαεί την προσήλωση και την αφοσίωση στο καθήκον και την πατρίδα, αλλά και την υποχρέωση του κράτους να προστατεύει με κάθε τρόπο τα παιδιά του, σε ώρα καθήκοντος».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Δημήτρης Σιεηττάνης, αναφέροντας ότι «η Επιτροπή έχει ως στόχο, με μικρές, συμβολικές και ουσιαστικές κινήσεις να κάνει πιο όμορφη τη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε». Εχει όμως και χρέος, πρόσθεσε, «σεβόμενη την ιστορία της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας, να τιμά και να υπενθυμίζει στα παιδιά μας ότι έχουμε χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας στα χέρια τους την τιμή και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των ηρωικών νεκρών της τραγικής έκρηξης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ