2012-07-06 16:13:04
Φωτογραφία για Εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή λόγω του μετεκλογικού επιδόματος
Η άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και ειδικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ακυρώσουν την προκλητική απόφαση για καταβολή μετεκλογικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής σε καιρούς κρίσης προστάτεψε το γόητρο της νέας κυβέρνησης, που θα είχε πληγεί από ένα «γαλάζιο φάλτσο», ενώ έστειλε το μήνυμα «τέλος τα περιττά έξοδα». Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης ωφέλησε τον δημόσιο κορβανά κατά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των επίδοξων δικαιούχων. Χθες στη Βουλή το κλίμα ήταν εκρηκτικό. Υπάλληλοι της Βουλής που έχασαν το επίδομα στρέφονταν κατά των κοινοβουλευτικών συντακτών λέγοντάς τους με όχι όμορφο τρόπο: «Εξαιτίας σας χάσαμε τα λεφτά, αλλά αν τα παίρνατε εσείς, θα μιλούσατε;» Η ατμόσφαιρα στο ισόγειο του Κοινοβουλίου ήταν βαριά και σε μία περίπτωση απειλήθηκε και επεισόδιο.

Η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα πυροδότησε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του νέου προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος -όταν ενημερώθηκε- άρχισε να αναζητεί τρόπο ώστε να μη δοθεί το εκλογικό επίδομα, όσο και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ
. Μεϊμαράκη και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος ώστε να μη δοθεί το επίδομα καθώς σε περίοδο περικοπών κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση για τους πολίτες.

Στελέχη της Ν.Δ. επέρριπταν ευθύνες στον απελθόντα πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική απόφαση, ενώ άλλοι έλεγαν πως «πάλι καλά που από τα 4.000 ευρώ που ζητούσαν οι υπάλληλοι ο Βύρωνας τους έδωσε 1.000 ευρώ».

Πρώτη η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη είχε «θεσπίσει» τη χορήγησή του και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα πρόεδροι. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπαλλήλους της Βουλής καλούνται να καταγράψουν τη νέα σύνθεση της Ολομέλειας και για τη συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!

Λουκέτο στο εστιατόριο του Μαξίμου από Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι οι υπουργοί και οι συνεργάτες τους θα πρέπει να κόψουν κάθε περιττή δαπάνη. Μάλιστα χθες ο κ. Σαμαράς, στέλνοντας το μήνυμα πως πρέπει να περάσουν τα πάντα από κόσκινο, μόλις είδε το εστιατόριο που λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο κοστίζει 63.000 ευρώ ετησίως, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη την απόφαση να κλείσει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ