2012-07-06 16:14:56
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ
Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης, ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. 

Αναλυτικά η δήλωση:

«Σε λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης , την ίδια στιγμή γεννιόνται εύλογα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει πρώτα και κύρια ο ίδιος. Συμμερίζεται και υιοθετεί ο κ. Σαμαράς τις απόψεις του υπουργού οικονομικών, κ. Στουρνάρα, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις χθεσινές του δηλώσεις προς την εφημερίδα «Financial Times» ότι «η Ελλάδα παραιτείται από το αίτημα της για επαναδιαπραγμάτευση;»

Υπάρχει έστω και κατ’ ελάχιστο η έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης στις προθέσεις της συγκυβέρνησης ή οι όποιες αναφορές σε αυτήν εξυπηρετούσαν προεκλογικές και μόνο ανάγκες;  Τελικώς οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν παραιτηθεί από το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης στο όνομα της οποίας δεσμευτήκαν προεκλογικά απέναντι στους ψηφοφόρους τους; Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα».


Στην Κουμουνδούρου, εν όψει και των απογευματινών προγραμματικών δηλώσεων έλεγαν ότι η ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών κυβερνητικών προθέσεων συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή, αφού η λαϊκή ετυμηγορία ήταν ξεκάθαρη... Αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου. Επίσης, πρόσθεταν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συνέχιση της αποδεδειγμένα καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου θα διατηρήσει βαθιά την ύφεση, θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας, θα επιδεινώσει την φτώχεια και την εξαθλίωση και θα οξύνει την ανθρωπιστική κρίση.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις αποκρατικοποιήσεις, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες στερούν πολύτιμα αναπτυξιακά εργαλεία σε μια συγκυρία που τα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Δημόσιες επιχειρήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας όπως π.χ. η ενέργεια και δημόσιες υποδομές μπορούν να διευκολύνουν την αναγκαία προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη το πρωί στην τηλεόραση του Mega: «Όποιοι βάλουν την υπογραφή τους να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής, θα πάνε φυλακή», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν έλθει στην κυβέρνηση θα κάνει αναλυτικό έλεγχο, καθώς «πλέον, έχουν απομείνει μόνον τα χρυσαφικά προς πώληση».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ