2012-07-06 17:49:04
Φωτογραφία για ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη
από το Γραφείο Τύπου

Σε 4ωρη προειδοποιητική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι των π. ΗΣΑΠ (ν. ΣΤΑΣΥ Α.Ε) την  ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 από 12:00 μμ έως 16:00.

Σχεδόν ανασφάλιστοι είναι σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι των π. ΗΣΑΠ και τα μέλη των οικογενειών τους, μετά την ένταξη του Ταμείου Υγείας ΤΑΠ-ΗΣΑΠ/ ΤΑΥΤΕΚΩ, στον ΕΟΠΥΥ.

Οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, έχουν υποβαθμιστεί τραγικά και έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, λόγω παραλείψεων των αρμόδιων φορέων και κυρίως λόγω προβλημάτων γραφειοκρατίας.

Έχουν παρέλθει δυο και πλέον μήνες από την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ (1.5.2012), χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη και προετοιμασία, όπως τότε είχαμε καταγγείλει, και ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα, σχετικά με τη λειτουργία του ασφαλιστικού μας φορέα, πρώην ΤΑΠ-ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, που προκύπτουν επ’ αφορμή και εξ αιτίας της ανωτέρω ένταξης, με αποτέλεσμα μια σειρά παροχές για διάφορα υλικά και αναλώσιμα, που συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνονται.


Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ δεν «αναγνωρίζει» τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας και τους παραπέμπει να εξυπηρετηθούν στο πρώην ΤΑΠ - ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, το οποίο όμως σήμερα λόγω της αδράνειας των αρμοδίων θεωρείται ....ανύπαρκτο !!!

Παραμένουν σε εκκρεμότητα και δεν εκδίδονται εντάλματα πληρωμής, είτε σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα κ.λπ. είτε σε ασφαλισμένους, για οφειλές προ της 1/5/2012, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι Διευθυντές των πρώην Ταμείων για να υπογράφουν !!

Πολλοί συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας απειλούν τους ασφαλισμένους μας ότι, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, θα πάψουν να τους εξυπηρετούν. Εκτός όλων αυτών, έχουν πάψει να καταβάλλονται ορισμένα προνοιακά επιδόματα και βέβαια στην όλη τραγική κατάσταση προστέθηκε και η μη πληρωμή των αποδείξεων φαρμάκων, λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης και έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα περίθαλψης αλλά και οικονομικά, σε πολλούς ασφαλισμένους του Ταμείου μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και συζητήσεις κατά τις συναντήσεις μας , τόσο με τον Πρόεδρο και Υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ, όσο και με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, αλλά ακόμη και με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας κ. Ρουπακιώτη, η κατάσταση παραμένει, μέχρι σήμερα, η ίδια με αποτέλεσμα 8.000 περίπου ασφαλισμένοι του Ταμείου μας και ιδιαίτερα άτομα μεγάλης ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας να ταλαιπωρούνται και σε πολλές περιπτώσεις η υγεία τους να επιδεινώνεται .

Εάν η όλη κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί και δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ, τότε θα υποχρεωθούμε να κλιμακώσουμε περεταίρω τις κινητοποιήσεις μας.

Οι Διοικήσεις
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ