2012-07-06 19:00:13
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Nαυαγοσώστης απολύθηκε επειδή… έκανε τη δουλειά του
Ένας νεαρός ναυαγοσώστης στις ΗΠΑ απολύθηκε επειδή… έσωσε έναν λουόμενο που κινδύνευε εκτός του ορίου ευθύνης του! Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, στη γεμάτη κόσμο παραλία του Χάλαντεϊλ στο Μαϊάμι, ένας λουόμενος ειδοποίησε τον ναυαγοσώστη Τόμας Λόπεζ ότι ένας σέρφερ που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μακριά, κινδύνευε να πνιγεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο 21χρονος έσπευσε δίπλα του και του προσέφερε τις προβλεπόμενες πρώτες βοήθειες, σώζοντας τη ζωή του και κατόπιν γύρισε στο θέση του.

Την επόμενη ημέρα ο Λόπεζ σηκώθηκε να πάει στη δουλειά του, αλλά όταν έφτασε εκεί έμαθε έκπληκτος πως ο εργοδότης του τον απέλυσε για… «εγκατάλειψη καθήκοντος». Το αιτιολογικό της απόφασης, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, έχει ως εξής: η παραλία είναι χωρισμένη σε κομμάτια οργανωμένης και ελεύθερης πλαζ και ο Λόπεζ εργαζόταν στην εταιρεία που ήλεγχε το κεντρικό οργανωμένο κομμάτι. Ο ναυαγοσώστης, προκειμένου να σώσει τον σέρφερ, ξεπέρασε τη νοητή γραμμή του χώρου ευθύνης της εταιρείας που παρέχει ναυαγοσώστες στην τοπική δημοτική Αρχή.


Η εταιρεία «Jeff Ellis» που διαχειρίζεται την ακτή τον κατηγόρησε πως, αφήνοντας το πόστο του, άφησε εκτεθειμένους τους λουόμενους στο χώρο ευθύνης του, κι αν τυχόν συνέβαινε κάτι δυσάρεστο, εκείνοι με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να μηνύσουν την εταιρεία πως δεν τους παρείχε ναυαγοσώστη!

«Δημιουργήθηκαν θέματα έκθεσής μας σε νομικές ευθύνες και γι’ αυτό προστατέψαμε την εταιρεία. Αυτό που έκανε ήταν δική του απόφαση, γνωρίζοντας του κανόνες της εταιρείας», είπε από την πλευρά της η προϊσταμένη του Σούζαν Ελις προκαλώντας την οργή των συναδέλφων του, επτά εκ των οποίων παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

«Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει, να κάτσει να κοιτάει έναν άνθρωπο να πνίγεται;», αναρωτήθηκε ο Ζόρντ Γιάνκο, ένας από τους παραιτηθέντες συναδέλφους του Λόπεζ.

Τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν τώρα από την εταιρεία να δώσει πίσω στο Λόπεζ τη δουλειά του με την «Τζεφ Ελις» να υπόσχεται τη διενέργεια μιας δεύτερης έρευνας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ