2012-07-06 20:51:28
Φωτογραφία για Μεγάλες στρατηγικές κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο εν όψει
Ρόλο στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα διεκδικήσει οριστικά... η Εμπορική Τράπεζα. Η μητρική της Credit Agricole, ατύπως, έχει ενημερώσει τα εδώ στελέχη της, ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να δώσει το παρόν σε όλο το κύκλο των στρατηγικών συνεργειών που θα αρχίσουν να λαμβάνουν χώρα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως υπολογίζεται.

Κατά συνέπεια, η Εμπορική βγαίνει για τα καλά από το «κουκούλι» της γαλλικής προστασίας των τελευταίων 10 ετών και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά πιόνια των κινήσεων που θα λάβουν χώρα. Στην τράπεζα δεν επιθυμούν να μιλούν για «πώληση» ή «εξαγορά» της τράπεζας, αλλά επιδιώκουν να θέτουν τις επικείμενες εξελίξεις στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που θα λάβουν χώρα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, αποτελεί αναντίρητο γεγονός ότι η Εμπορική με τη σημερινή της, αυτόνομη, μορφή θα πάψει να υφίσταται κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Από την άλλη βεβαίως, το ίδιο ισχύει και με πολλές ακόμα από τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται σήμερα επί ελληνικού εδάφους. Ακόμα και τις λεγόμενες «μεγάλες» του χώρου, οι οποίες θα αναζητήσουν νέους ρόλους, επίσης.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ