2012-07-06 21:55:22
Φωτογραφία για Αντισυνταγματική κρίθηκε στην Πορτογαλία η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας έκρινε ως αντισυνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού για τους δημόσιους υπαλλήλους και των αντίστοιχων επιδομάτων για... τους συνταξιούχους, ένα μέτρο που είχε λάβει η κεντροδεξιά τοπική κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που υιοθέτησε μετά το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι περικοπές αυτές αποτελούν «παραβίαση της αρχής της ισότητας» που περιλαμβάνεται στο πορτογαλικό Σύνταγμα, καθώς επιβάλλουν στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους «επιπλέον θυσίες χωρίς να προβλέπονται αντίστοιχες για το σύνολο των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Συνταγματικό Δικαστήριο στην ανακοίνωσή του.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο, στο οποίο είχαν προσφύγει τον Ιανουάριο βουλευτές της αριστερής αντιπολίτευσης, αποφάσισε ότι το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για την τρέχουσα χρονιά με την αιτιολογία ότι «οι συνέπειες της απόφασης περί αντισυνταγματικότητας θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους της χώρας για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος».
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ