2012-07-06 21:52:29
Φωτογραφία για «Χάκερ» έκλεβαν τους κωδικούς μαθητών και υπέβαλαν πλαστά μηχανογραφικά δελτία
Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δύο άντρες ηλικίας 50 και 55 ετών, υπέβαλαν... πλαστά μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, κλέβοντας τους κωδικούς από μαθητές που είχαν δώσει εξετάσεις.

Μάλιστα το θέμα αποκαλύφτηκε όταν δύο υποψήφιοι 18χρονών στην προσπάθεια τους να υποβάλλουν μηχανογραφικό διαπίστωσαν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί οι κωδικοί τους και είχε γίνει υποβολή δελτίου από άγνωστους.

Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τους δύο 18χρονους , τελειόφοιτους Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».


Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ