2012-07-06 22:52:02
Φωτογραφία για Kύπρος: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τη φονική έκρηξη στο Μαρί
Αναβλήθηκε για τις 16 Ιουλίου, η εκδίκαση της υπόθεσης της φονικής έκρηξης στο Μαρί, που είχε σημειωθεί στις 11 του περασμένου Ιουλίου και στοίχισε τη ζωή... σε 13 άτομα.

Κατά τη σημερινή έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, Χάρης Πογιατζής, ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί, λόγω του γεγονότος ότι, από το 1991 μέχρι το 1995, διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων. Μετά την εξέλιξη αυτή, δόθηκε εντολή στον πρωτοκολλητή του Κακουργιοδικείου να αποστείλει επιστολή προς το Ανώτατο Δικαστήριο για αντικατάσταση του κ. Πογιατζή.

Οι έξι κατηγορούμενοι υπέγραψαν προσωπικές εγγυήσεις, ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου δημιουργήθηκε ένταση, όταν η αδελφή του πυροσβέστη Σπύρου Ταντή, ο οποίος σκοτώθηκε στη φονική έκρηξη, επιτέθηκε φραστικά στον τέως υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εκείνος της απάντησε ότι παραλίγο και ο ίδιος να ήταν ένα από τα θύματα και ότι «θεωρεί αυτούς που σκοτώθηκαν, λεβέντες». Για την αποκατάσταση της τάξης, επενέβη η Αστυνομία.


Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας, Κώστας Παπακώστα, ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Σάββας Αργυρού, ο τέως διευθυντής και ο τέως υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους, αντίστοιχα και ο τέως διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Αντρέας Λοϊζίδης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ