2012-07-06 23:39:03
Φωτογραφία για ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Μέχρι τέλος του μήνα που διανύουμε περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει...

θα παραλάβουν ειδοποιητήριο με το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσουν και αυτό είναι ύψους 250 ευρώ.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο στα ταμεία του κράτους θα μπουν 250 εκατ. ευρώ.

Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο ύψους 500 ευρώ αλλά και να μην τους αφαιρεθούν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των σημάτων Τελών Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την «Ημερησία» από το τέλος του 2012 καταργούνται τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες και πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες.


Ο λόγος είναι ότι το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους, αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο.

Έτσι θα βάλουν τέλος και στις ουρές που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες μέρες διάθεσης των τελών.

thessbomb.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ