2012-07-07 02:29:04
Φωτογραφία για Μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στις ΗΠΑ μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Εργασίας στην Ουάσιγκτον.

Το υπουργείο τόνισε πως το διάστημα 24-30 Ιουνίου κατατέθηκαν 374.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα εποχιακά στοιχεία, αριθμός που είναι κατά 3,6% μικρότερος από την προηγούμενη χρονιά.

Η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του αριθμού των καταγεγραμμένων ανέργων είναι μεγαλύτερη απ' όσο την φαντάζονταν οι αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν 385.000 νέους ανέργους κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Σε μηνιαίο μέσο όρο, ο επίσημος δείκτης των καταγεγραμμένων ανέργων συνέχισε την πτωτική πορεία που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από τέσσερις συνεχείς ανοδικές εβδομάδες που είχαν τον είχαν εξακοντίσει στην πιο υψηλή τιμή του το τελευταίο εξάμηνο.


Δημοσιευμένος ένα τέταρτο της ώρας πριν τους δείκτες του υπουργείου, η μηνιαία έκθεση για την εργασία που δημοσιεύεται από την εταιρεία πληροφορικών υπηρεσιών ADP καταγράφει άνοδο των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ADP, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δημιούργησαν αυτόν τον μήνα 176.000 θέσεις εργασίας, που είναι κατά 29% από τις αντίστοιχες τον Μάιο.

Αύριο, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα την επίσημη έκθεσή του για την εργασία (στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) και την ανεργία για τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η έκθεση αυτή θα αναφέρει 100.000 καθαρές θέσεις εργασίας στη χώρα κατά τον συγκεκριμένο μήνα, δηλ. κατά 45% περισσότερες από τον προηγούμενο μήνα, ενώ θα παρουσιάζει σταθερό δείκτη ανεργίας στο 8,2%.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ