2012-07-07 02:31:00
Φωτογραφία για Έρχεται νέο Kawasaki Ninja ZX-6R για το 2013;
Όσοι πιστεύουν ότι η φημολογία προηγείται της επίσημης είδησης, καλό είναι να ετοιμάζονται για την παρουσίαση της επόμενης γενιάς του ZX-6R της Kawasaki.

Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από την παρουσίαση του τελευταίου μοντέλου από την Kawasaki στα supersport 600. Ακόμη και η ναυαρχίδα της εταιρείας, το ΖΧ-10R μετρά δύο χρόνια από την εμφάνισή του χωρίς αλλαγές. Όμως αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο.

Τα τέσσερα χρόνια χωρίς ανανέωση για το ΖX-6 δείχνουν ότι η μοτοσυκλέτα στέκει ακόμη στην κατηγορία και σίγουρα δεν πρόκειται για ‘αδιαφορία’ της πράσινης εταιρείας για το μεσαίο sport μοντέλο της. Ωστόσο αυτό που θα περίμενε κανείς να έχει συμβεί ήδη είναι το πέρασμα των στοιχείων της νέας γενιάς, του ΖΧ-10, και στο 600άρι, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες.

Για όλα υπάρχει εξήγηση. Η αγορά των sport μοτοσυκλετών στην Ευρώπη έχει συρρικνωθεί δραματικά. Στις ΗΠΑ όμως έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια ανάκαμψη στις πωλήσεις, παρότι δεν έχουν ακόμη φτάσει στα προ της ύφεσης επίπεδα.


Σήμερα πια όπως και για άλλες εταιρείες υπάρχει πλέον σημαντικό οικονομικό κίνητρο για την Kawasaki ώστε να ανανεώσει τη γκάμα της και να αναζητήσει την τύχη της στις αγορές. Ακόμη κι αν δεν έχουν καταφέρει να εξισορροπήσουν τις απώλειες και τα πρόσημα παραμένουν οριακά ή αρνητικά.

Το δίδαγμα πρέπει να έρθει από εταιρείες σαν την BMW και την Ducati που σε καιρό κρίσης εμφάνισαν νέα, επαναστατικά και φορτωμένα σύγχρονη τεχνολογία μοντέλα και …έσπασαν τα κοντέρ. Από τη μία η BMW καταγράφει διαρκώς αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις της και από την άλλη η Ducati σημειώνει διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων sport μοντέλων. Σε καιρό παγκόσμιας οικονομικής κρίσης Με τους ιάπωνες κατασκευαστές ανταλλακτικών βασικού εξοπλισμού μοτοσυκλετών (ΟΕΜ), να έχουν μειώσει κατακόρυφα την παραγωγή τους φοβούμενοι τη μη απορρόφηση των προϊόντων τους από τους ‘4 μεγάλους’, οι παραδόσεις ακόμη όσων παράγονται τελικά, καθυστερούν. Οι καθυστερήσεις μετατρέπονται σε καθυστερήσεις των μοτοσυκλετών.

Όμως εισερχόμαστε σε μια επόμενη φάση όπου εταιρείες όπως οι Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha θα αρχίσουν να ανακοινώνουν και να εμφανίζουν όλα αυτά τα μοντέλα που τα έπιασε η κρίση ενόσω βρίσκονταν στα σχεδιαστήρια.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αναμονή για έναν ‘καυτό’ χειμώνα από την εμφάνιση νέων μοντέλων στις κατηγορίες αιχμής, των supersport και superbikes. Τον χορό αναμένεται να σύρει η Kawasaki με το νέο ΖΧ-6 που φημολογείται ότι θα το συνοδεύουν δύο μαγικά νούμερα: βάρος πλήρες υγρών κάτω από 170 κιλά και απόδοση που θα αγγίζει τους 130 ίππους…
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ