2012-07-07 07:35:03
Φωτογραφία για Φινλανδία: Δεν θα πληρώνουμε εμείς τα χρέη των άλλων
Η Φινλανδία δεν προτίθεται να αποπληρώσει χρέη άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης και αντιτίθεται στη συλλογική ευθύνη της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κράτη-μέλη της, δήλωσε η Φινλανδή Γιούτα Ουρπιλάινεν στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.

"Η συλλογική ευθύνη για τα χρέη (. . .) και τους (οικονομικούς) κινδύνους των άλλων χωρών δεν είναι κάτι που προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε", είπε η Ουρπιλάινεν.

Σύμφωνα με την Kauppalehti, η δήλωση αυτή της υπουργού καταδεικνύει ότι η Φινλανδία, μια από τις τελευταίες χώρες της ευρωζώνης το αξιόχρεο των οποίων συνεχίζει να αξιολογείται με τριπλό Α, θα προτιμούσε να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα και προετοιμάζεται για κάθε σενάριο.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Φιλανδίας, ο Μάτι Χίρβολα, διέψευσε την εκτίμηση αυτή της εφημερίδας και τόνισε πως "κάθε εκτίμηση σύμφωνα με την οποία η Φινλανδία πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ είναι απλά λαθεμένη".


Η Ουρπιλάινεν είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή της στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat που δημοσιεύθηκε χθες ότι η Φινλανδία, διατηρεί "μια σκληρή γραμμή" σε ό,τι αφορά τον δανεισμό άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

«Είμαστε εποικοδομητικοί κι επιθυμούμε να επιλύσουμε την κρίση, όμως δεν επιθυμούμε αυτό να γίνει χωρίς να υπάρχουν όροι», είχε επισημάνει.

Το Ελσίνκι ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αρχίζει διμερείς συνομιλίες με την κυβέρνηση στην Ισπανία για τις εγγυήσεις που αξιώνει ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ