2012-07-07 07:25:03
Φωτογραφία για Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Μέρκελ στην Ινδονησία
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να κάνει την Δευτέρα την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ινδονησία, όπου θα... συναντηθεί με τον πρόεδρο του μεγαλύτερου μουσουλμανικού κράτους στον κόσμο, τον Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο, καθώς και με κυβερνητικά στελέχη κι επιχειρηματίες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της χθες.

Η Μέρκελ, καγκελάριος από το 2005, θα γίνει δεκτή με στρατιωτικές τιμές από τον Γιουντογιόνο και έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στο Βερολίνο την Τετάρτη, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η καγκελάριος θα δει στελέχη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου.

Η καγκελάριος θα επισκεφθεί επίσης τις εγκαταστάσεις του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, που είχε δημιουργηθεί μετά την καταστροφή του 2004 με γερμανική συνδρομή.


Γερμανικές κυβερνητικές πηγές, αν και περιέγραψαν την Ινδονησία ως μια σχετικά σταθερή αναπτυσσόμενη χώρα, εξέφρασαν ανησυχίες για τις συχνές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Δυτική Παπούα, η οποία διαθέτει αξιοσημείωτο πλούτο σε φυσικούς πόρους.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν "συζητήσεις για πιθανές πωλήσεις όπλων" στην διάρκεια της επίσκεψης, ενώ δεν πρόκειται να υπογραφεί κάποια συγκεκριμένη εμπορική ή άλλη συμφωνία, σύμφωνα με έναν σύμβουλο της καγκελαρίου που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Η Γερμανία εξήγαγε αγαθά και υπηρεσίες αξίας περίπου 3,4 δισ. ευρώ στην Ινδονησία το 2011. Οι εισαγωγές από την ασιατική χώρα έφθασαν σε αξία τα 3,3 δισ. ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ