2012-07-07 09:37:06
Φωτογραφία για Το απόγευμα η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων
Με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και των άλλων πολιτικών αρχηγών θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε οι ομιλητές που θα υποδειχθούν ως ομιλητές από τα κόμματα θα προηγηθούν των βουλευτών που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μιλήσουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα εναλλάσσονται με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο αριθμός τους θα είναι ανάλογος της εκλογικής δύναμης των κομμάτων, ήτοι 4 βουλευτές από τη ΝΔ, 3 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και από ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρεμβάλλονται οι υπουργοί που θα αναπτύξουν τις δράσεις του τομέα ευθύνης τους, ενώ θα υπάρξει δυνατότητα να μιλήσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.


Κατά πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ώρα που θα ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, «για λόγους συμβολικούς».

Πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε η αυριανή συνεδρίαση να ξεκινήσει το πρωί, προκειμένου να δοθεί ο λόγος σε όσο το δυνατό περισσότερους βουλευτές.

Το αίτημα του απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η πρακτική προβλέπει να μεσολαβεί εικοσιτετράωρη ανάπαυλα από την ανάγνωση των δηλώσεων ως την έναρξη της συζήτησης.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής (η συνεδρίαση θα είναι πρωί-βράδυ) με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ