2012-07-07 11:09:03
Φωτογραφία για Ολάντ: Η γαλλογερμανική σχέση δεν πρέπει να είναι «διευθυντήριο»
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι η γαλλογερμανική σχέση δεν θα έπρεπε να αποτελεί «ένα διευθυντήριο», το οποίο θα αποφασίζει... μόνο του για την υπόλοιπη Ευρώπη, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα L'Union που δημοσιεύεται σήμερα.

"Δεν θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας ως εάν να επρόκειτο για ένα διευθυντήριο, σαν η Γαλλία και η Γερμανία να αποφασίζουν μόνες τους για την Ευρώπη», είπε ο Ολάντ.

"Με την κα (Άγγελα) Μέρκελ, έχουμε ένα καθήκον, το οποίο είναι να επιτρέψουμε η συνένωση των συμφερόντων μας να μπορέσει να αποτελέσει μια δύναμη για όλη την Ευρώπη. Φροντίζω, συνεπώς, και η κα Μέρκελ συμμερίζεται πλήρως αυτή την προσέγγιση, κι άλλες χώρες να συμμετέχουν στην πορεία μας», είπε ο Ολάντ πριν από μια συνάντησή του στη Ρεμς με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

"Ορισμένες φορές, μερικές χώρες μπορεί να αισθάνονται απομονωμένες ή υποχρεωμένες να αποδεχθούν ένα συμβιβασμό στον οποίο έχουν ήδη καταλήξει οι δύο χώρες μας. Βεβαίως τίποτε δεν είναι εφικτό εάν η Γαλλία και η Γερμανία δεν είναι μαζί, αλλά θα πρέπει επίσης να επιτρέψουμε ότι σε ένα επόμενο στάδιο η Ευρώπη θα μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή», συνέχισε.


"Δεν θα κρίνω το 'ζευγάρι' (σ.σ. το Νικολά Σαρκοζί και την Άγγελα Μέρκελ) που προηγήθηκε εμού, απαιτήθηκε χρόνος για να βρει την ισορροπία του. Ο καθένας έχει την ιδιοσυγκρασία και τη μέθοδό του», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Ο στόχος μας σήμερα είναι να βγάλουμε τη ζώνη του ευρώ από την κρίση», είπε ο Ολάντ, προσθέτοντας ότι επιζητεί ακόμα να υπάρξει μια «κοινή» άποψη σε ό,τι αφορά «την εμβάθυνση της ένωσής μας» και να αποκατασταθεί μια «στέρεη γαλλογερμανική σχέση», με «σεβασμό». «Η ισορροπία και η σταθερότητα είναι η ισχύς της γαλλογερμανικής φιλίας», υποστήριξε.

Ο Ολάντ και η Μέρκελ συναντώνται αύριο στη Ρεμς για την 50ή επέτειο από τη γαλλογερμανική συμφιλίωση, η οποία είχε επισφραγιστεί την 8η Ιουλίου 1962 από το στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ και το χριστιανοδημοκράτη Γερμανό καγκελάριο Κόνραντ Άντεναουερ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ