2012-07-07 19:31:08
Φωτογραφία για Με «ομόλογα έργου» η Καλιφόρνια θα αποκτήσει τρένο υψηλής ταχύτητας
Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο εγκρίθηκε από την Βουλή της Καλιφόρνια με 21 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά: τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής 209 χιλιομέτρων στο τμήμα που ενώνει... το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα κυκλοφορεί το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ με νέους σταθμούς σε σημεία αιχμής, αεροδρόμια κλπ.

Το συνολικό κόστος της γραμμής αγγίζει τα 68 δισ. δολάρια και η χρηματοδότηση του πρώτου αυτού τμήματος (2,6 δισ. δολάρια) θα γίνει με ομόλογα έργου.

Παράλληλα, η Καλιφόρνια θα λάβει άλλα 3,2 δισ. δολάρια από ομοσπονδιακά κονδύλια. Όπως αναφέρει το BBC, αυτό γίνεται εφικτό επειδή άλλες Πολιτείες δεν επιθυμούσαν να πάρουν τα χρήματα αυτά για να προχωρήσουν σε αντίστοιχο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Τζέρι Μπράουν, είναι από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του έργου, θεωρώντας ότι ανταποκρίνεται στις μελλοντικές οικονομικές και δημογραφικές ανάγκες της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια είναι η πολυπληθέστερη των Ηνωμένων Πολιτειών με σχεδόν 38 εκατομμύρια κατοίκους.

Αντίθετα, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εκτιμούν ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων, που η Καλιφόρνια έτσι κι αλλιώς δεν έχει να διαθέσει.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ