2012-07-07 21:00:08
Φωτογραφία για Μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχιο ρομπότ στην Αλεξανδρούπολη
Πετυχημένη ήταν η πρώτη επίσημη δοκιμή υποβρυχίου ρομπότ που κατασκεύασαν μαθητές της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο προγράμματος του Ευγενιδείου Ιδρύματος. Στην πρώτη φάση, οι μαθητές κατασκεύασαν το σκελετό του έργου και σε δεύτερη φάση θα μπουν αισθητήρες, για να μπορεί να κάνει μετρήσεις στο νερό, ενώ δεν αποκλείεται και η τοποθέτηση κάμερας και βραχίονα για περαιτέρω χρήση.

Το ρομπότ μπορεί να είναι και τηλεκατευθυνόμενο. Στόχος του προγράμματος ήταν να εκπαιδευτούν οι μαθητές στην ομαδικότητα, ανέφερε ο Χρήστος Καραϊλανίδης, που ήταν και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών.

Υπογράμμισε, δε, ότι το project προτάθηκε και στηρίχθηκε από το Ευγενίδειο Ίδρυμα, ενώ την υλοποίηση αποδέχθηκε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά οκτώ μαθητές από το 1ο, 2ο, 4ο Γενικό Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ και δύο μαθητές του 3ου Γυμνασίου, του τμήματος ρομποτικής, συνεργάστηκαν εθελοντικά στον ελεύθερό τους χρόνο (Σαββατοκύριακα και αργίες) και κατασκεύασαν το ρομπότ με υλικά που δόθηκαν από το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ