2012-07-07 21:31:08
Φωτογραφία για NY Times: “Οι αγρότες στην Ελλάδα αγόραζαν Μερσεντές αντί τρακτέρ”
H εφημερίδα «New York Times» μέσω άρθρου της προτείνει στην Ελλάδα να επενδύσει στη φέτα και το ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως  τα προϊόντα αυτά είναι παραδοσιακά και ότι οι Έλληνες πρέπει να τα εκμεταλλευτούν προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε την τελευταία φορά που κάποιος είπε κάτι θετικό για την ελληνική οικονομία, αναφέρουν οι New York Times σε δημοσίευμα τους και προσθέτουν ότι, η χώρα διαθέτει δύο «άσσους» στο μανίκι της, την φέτα και το ελαιόλαδο.

Παρόλα αυτά, η εφημερίδα, σύμφωνα με το newsit.gr, αναφέρει ότι, αν και τα δύο ελληνικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, η Ελλάδα κατέχει μόνο το 28% της παγκόσμιας αγοράς όσον αφορά την φέτα και το 4% του μεριδίου της διεθνούς βιομηχανίας ελαιολάδου.

Επισημαίνει μάλιστα πως αν και η φέτα θεωρείται προστατευμένο προϊόν από την ΕΕ, εν τούτοις υπάρχουν ξένες εταιρείες σε διάφορες χώρες που παραβιάζουν τον κανονισμό αυτό και κατασκευάζουν δική τους φέτα. Στο ρεπορτάζ, γίνεται λόγος για την αποδιοργάνωση των αγροτικών επιχειρήσεων της χώρας και για τις συχνές απεργίες στα λιμάνια που έχουν κάνει μεγάλη ζημιές στις εξαγωγές.


Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα πρόσφατη έκθεση της εταιρείας συμβούλων McKinsey που εκτιμά ότι, η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε πράγματα που γνωρίζει καλά για να αντιστρέψει το κλίμα.

Η βιομηχανία ελιάς και φέτας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη της, το ίδιο και ο τουρισμός, κλάδου που είναι σε θέση να προσφέρουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα και ανάπτυξη.

Τέλος, το δημοσίευμα ρίχνει και το καρφί της, πως οι Έλληνες αγρότες αντί να επενδύσουν σε καινούργια τρακτέρ, έπαιρναν τα λεφτά από τις επιδοτήσεις και αγόραζαν Μερσεντές.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο αγώνας του σχεδιαστή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο αγώνας του σχεδιαστή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ