2012-07-08 00:51:14
Φωτογραφία για Φ. Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ θα αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί»
Ρεαλιστικό και προοδευτικό χαρακτήρισε το πλαίσιο διακυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής... ενώ τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και την έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση.

«Η επιτυχής διαπραγμάτευση δεν σημαίνει επιστροφή σε καθεστώς διαφθοράς, κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος» όπως είπε και τόνισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει με μια σύνοδο.

Τόνισε ότι ήταν αντίθετος στα μνημόνια, αλλά υποστήριξε ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων και τάχθηκε κατά νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Όπως είπε, «τα τρία πολιτικά κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να επιμηκυνθεί για άλλα δύο χρόνια το πρόγραμμα προσαρμογής, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να επανεξεταστούν τα σημερινά επίπεδα του κατώτατου μισθού, να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, να αυξηθεί κατά ένα έτος η καταβολή του επιδόματος ΟΑΕΔ και η επέκτασή του και σε αυτοαπασχολούμενους και τέλος ένα νέο φορολογικό σύστημα».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η συμμετοχή στην συγκυβέρνηση δεν αποτελεί αβασάνιστη επιλογή και επανέλαβε ότι το κόμμα του θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, και παραπάνω από το εκλογικό της ποσοστό.

Τέλος, μίλησε για ανάγκη ενός νέου πολιτικού συστήματος, σύγχρονου, δημοκρατικού και με διαφάνεια και την πάταξη του πελατειακού συστήματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγέρθητι απο τον Κασιδιάρη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Εγέρθητι" απο τον Κασιδιάρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ