2012-07-16 13:06:03
Φωτογραφία για Ασύρματα… θα φορτίζουν στο μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν συνεχώς νέες τεχνολογίες..., τις οποίες θα δούμε τα επόμενα χρόνια στα καθημερινά μας αυτοκίνητα. Μία από αυτές είναι η φόρτιση των μπαταριών στα ηλεκτρικά οχήματα, η οποία θα γίνεται ασύρματα! Πολύ απλά, ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος θα παρκάρει σε κάποιο σημείο ανεφοδιασμού και, χωρίς να βγάζει το ειδικό καλώδιο για να το συνδέσει με το ρεύμα, οι μπαταρίες θα φορτίζουν με υπέρυθρες!

Μη φαντάζεστε ότι η τεχνολογία αυτή είναι πολύ μακρινή, αν αναλογιστούμε ότι το Chevrolet Volt, για παράδειγμα, διαθέτει ένα ασύρματο σύστημα μέσα στο υποβραχιόνιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφορτίσει τηλέφωνο ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Η ευκολία ενός ασύρματου συστήματος τιμολόγησης για πάρκινγκ θα διευρύνει την αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα κάνει την καθημερινότητα ακόμα πιο εύκολη. Να σημειώσουμε ότι οι τρέχουσες παγκόσμιες πωλήσεις των ασύρματων συστημάτων χρέωσης ήταν 3,9 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2012, αλλά εκτιμάται ότι η αγορά θα φτάσει τα 12,1 δισεκατομμύρια ετησίως σε δύο χρόνια, γεγονός που θα ρίξει τις τιμές, αλλά και θα δώσει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ