2012-07-16 15:04:57
Φωτογραφία για Ρωμαϊκές ίντριγκες στον μεσαίο χώρο...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κι ο ομόλογός του της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δείχνουν να συνυπάρχουν αρμονικά στην τριμερή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να συνεργάζονται ομαλά για τους στόχους που έθεσαν. 

Όσα φαίνονται στο πολιτικό προσκήνιο ή αναδεικνύονται με δημόσιες χειραψίες, δηλώσεις και χαριεντισμούς δεν δύνανται να αποκρύψουν όσα γίνονται σε ένα πραγματικά βυζαντινό και πολύ δαιδαλώδες πολιτικό παρασκήνιο που θα ζήλευε ακόμα κι ο Νικολό Μακιαβέλι.Οι δύο αρχηγοί γνωρίζουν πως ο χώρος του πολιτικού κέντρου που κι οι δύο διεκδικούν δεν χωράει και τους δύο. Ή το ΠΑΣΟΚ θα απορροφήσει την ΔΗΜΑΡ ή η ΔΗΜΑΡ θα απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ. Η μεγαλοστομία περί ανασύστασης της κεντροαριστεράς δεν μπορεί να αφορά ένα ΠΑΣΟΚ με χρόνια, πολλά κι επαχθή πολιτικά ανομήματα στον εν λόγω χώρο, ούτε μια ΔΗΜΑΡ που δείχνει να μεταλλάσσεται σε στήριγμα του αντιλαϊκού μνημονίου με το πολιτικό άλλοθι μιας κυβερνώσας αριστεράς.


Αν λοιπόν το εγχείρημα της κεντροαριστεράς περνάει αναγκαστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κι από τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, άλλο τόσο νομοτελειακά και στον χώρο του πολιτικού κέντρου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι ο Φώτης Κουβέλης, θα επιδοθούν σε μια πολιτική αντιπαράθεση της μέχρις εσχάτων αλληλοεξόντωσης και της τελικής επικράτησης του ενός εκ των δύο.  

Ο ρόλος του Γκένσερ, - πότε με την κεντροδεξιά, πότε με την κεντροαριστερά -, θα απονεμηθεί σε όποιον επικρατήσει της μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης που ήδη μαίνεται στο παρασκήνιο. Σε επίπεδο στελεχών, δείχνουν να επικρατούν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς κρίνονται ως άφθαρτα σε αντίθεση με εκείνα του ΠΑΣΟΚ που ολοτελώς συντάχθηκαν με μια κατά γενική ομολογία άδικη, αντιλαϊκή, αδιέξοδη, αναποτελεσματική κι εν πολλοίς κι αντεθνική πολιτική επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. 

Επί τούτου, δεν μπορεί να μην έχει πολιτικό αντίκρισμα η σιωπή που επί μακρόν και λίαν επιμελώς επέδειξαν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην άφρονα πολιτική του πρώην αρχηγού τους και πρώην πρωθυπουργού.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ