2012-07-16 15:06:04
Φωτογραφία για Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία κάνει γνωστό ότι εξιχνιάστηκε... και συγκεκριμένα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) Το ΙΚΑ είχε συνολικές ζημιές 3.040.000 ευρώ και αυτό προέκυψε από ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του, 42χρονος ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Με τις υποβολές πλαστών στοιχείων δηλώνονταν εικονικά δήθεν εργαζόμενοι (Έλληνες και αλλοδαποί) ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι, έπαιρναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις απορρέουσες από αυτήν παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.), ενώ ποτέ δεν είχαν καταβληθεί οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί για τον 42χρονο ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων, ταυτοποιήθηκαν πρόσωπα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ