2012-07-16 16:33:05
Φωτογραφία για Κάτι ετοιμάζει ο Καρατζαφέρης...
«Εν αρχή ην η… μετακόμιση», φαίνεται πως σκέφτηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα του, αποχωρώντας από τα παλιά γραφεία στην οδό Καλλιρρόης Όπως συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο που κάνει μια καινούργια αρχή, έτσι και στον ΛΑ.Ο.Σ., όπου πέρασαν πολλά το τελευταίο διάστημα, μια ανανέωση στο χώρο πιστεύουν ότι θα κάνει καλό σε αρκετά επίπεδα. Και, φυσικά, στο οικονομικό, καθώς η περίοδος των «παχέων αγελάδων» έχει περάσει στο παρελθόν. Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι πλέον κοινοβουλευτικό κόμμα, και αυτό έχει επιπτώσεις και στο… ταμείο. Εκεί, μάλιστα, στα νέα γραφεία, που θα στεγάζονται στην Καλλιρρόης 48, κοντά στα παλιά του κόμματος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα βρει την απαραίτητη ηρεμία για να γράψει ένα βιβλίο, που σίγουρα θα είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των μελλοντικών ιστορικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο που ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα αναφέρεται στα τελευταία δύο χρόνια, οπότε γράφτηκε μία από τις πιο νεφελώδεις περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
. Θα αποκαλύτει συζητήσεις που έγιναν με τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, και άλλες άγνωστες πτυχές της συγκυβέρνησης. Ο κ. Καρατζαφέρης, εξάλλου, ως εταίρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου έζησε όλα τα γεγονότα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Το βιβλίο, ουσιαστικά, θα αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά κινήσεων του Αρκά πολιτικού, αλλά και το έναυσμα για το νέο ξεκίνημα του κόμματός του, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη μετακόμιση, αλλά και αλλαγές στο οργανωτικό και το στελεχιακό κομμάτι.

Νέο οργανόγραμμα

Ειδικότερα, η καινούργια δομή του ΛΑ.Ο.Σ. σχεδιάζεται να είναι ολιγομελής, με καινούργια πρόσωπα, κυρίως από τη Νεολαία του κόμματος, της οποίας ηγείται ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, που θα έχει σίγουρα αναβαθμισμένο ρόλο. Από κοντά και η νεαρή δικηγόρος Σίσσυ Αλιγιζάκη, η οποία αναμένεται να αναλάβει επιτελική θέση, μετά την επιτυχημένη της θητεία ως αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι διεργασίες αυτές θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, με στόχο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο μια πανηγυρική Συνδιάσκεψη, η οποία ουσιαστικά θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή του κόμματος.

Πολιτικό γραφείο

Σημειώνεται πως ο κ. Καρατζαφέρης έχει αποφασίσει να ανοίξει ξανά ύστερα από πολλά χρόνια το δικό του πολιτικό γραφείο, με υπεύθυνη την εξ απορρήτων του, Κατερίνα Κοκκίνου, η οποία, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια του ΛΑ.Ο.Σ., έχει χειριστεί «με ιδιαίτερη επιτυχία τις πιο επικίνδυνες αποστολές που της ανέθεσε ο πρόεδρος». Εξάλλου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στη δύσκολη αυτή συγκυρία για το κόμμα του, θέλει κοντά του ανθρώπους που έχουν εμπειρία και ήταν δίπλα του από το ξεκίνημά του.

Σημαντικό ρόλο στην καινούργια στρατηγική του ΛΑ.Ο.Σ. θα «παίξουν» και οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματος, Νίκη Τζαβέλα και Νίκος Σαλαβράκος, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη εντολή να εστιάσουν τη δραστηριότητά τους στο Στρασβούργο στα εθνικά θέματα, τόσο με ερωτήσεις στους Ευρωπαίους επιτρόπους όσο και με διάφορες δράσεις. Την τακτική αυτήν είχε, άλλωστε, υιοθετήσει ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης όταν ήταν ευρωβουλευτής, οδηγώντας έπειτα από λίγα χρόνια τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή.

Το «λίφτινγκ» του κόμματος περιλαμβάνει και το «Τηλεάστυ», το οποίο το ερχόμενο φθινόπωρο θα βγει στον αέρα με ανανεωμένο πρόγραμμα και πολλά ηχηρά ονόματα. Όσον αφορά το κενό που άφησε ο Γ. Κύρτσος, αποχωρώντας από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, αναμένεται να καλυφθεί σύντομα.

Πηγή: εφημερίδα weekend
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ